KIRIKKALE
21°
02:14

Akşam'a Kalan Süre

Makine teknolojileri zirvesi düzenlenecek

ABC Eğitim Kurumları ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Makine Teknolojileri Zirvesine ev sahipliği yapıyor. Program 27 Aralık saat 18.00’de Nur Camii Konferans Salonunda düzenlenecek.


TASARIM VE ÜRETİM
Türkiye’nin en büyük savunma sanayilerinin üst düzey yöneticilerinin AR-GE sunumları yapacağı bu zirvede dinleyici kitlesi olarak Makine Teknolojileri alanı Lise Öğrencileri, Mühendislik fakültesi öğrencileri ve yine bu sektöre yön veren işveren ve çalışanlar yer alacak. Teknoloji zirvesinin önemine değinen ABC Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Harun Güleç, “Makine Teknolojisi, dünyada hızla gelişen, pazar payı artan ve rekabetin üst düzeyde olduğu sektörlerden biridir. Bu sektörde, havacılıktan otomotiv endüstrisine, savunma sanayinden imalat sanayine kadar her türlü makinanın tasarım ve üretimi yapılmaktadır”

SEKTÖRDE ÖNCÜ
“Şehrimiz Makine sanayileri bakımından Türkiye'nin odak noktalarından birini oluşturmaktadır. Genç Cumhuriyet şehri Kırıkkale'nin gelişmesi, büyümesi ve bugüne taşınması savunma sanayii ile olmuştur. Makine ve İmalat sektöründe gelişen yeni teknolojiyi tanıtmak ve yeni fikirleri filizlendirmek için sektörün önde gelenlerini bir araya getirmek şehrimiz için artık kaçınılmaz olmuştur. Makine Teknolojileri Zirvesi ile çok değerli kurumların kendi çalışmaları hakkında bilgi vermesi, sektörde öncü olduğu noktaları anlatması ve imalat sektöründeki yenilikler hakkında farkındalık oluşturmaları hedeflenmektedir. Ayrıca bu zirvenin düzenlenmesinde katkıları olan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hayati Telefoncu’ya teşekkür ederiz.” dedi. 

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER KATILIYOR
ABC Eğitim Kurumları Müdürü ve Zirve Koordinatörü Nusret Acıbal ise “Temennimiz savunma ve teknolojinin kalbi olan büyük kuruluşları her yıl bir araya getirerek şehrimizde bu zirvenin gelenekselleşecek bir yapıya dönüşmesi olacaktır” şeklinde konuştu. Düzenlenecek olan bu büyük organizasyonun konuşmacıları ise TÜBİTAK SAGE Enstitü Müdürü Gürcan Okumuş, ROKETSAN Yöneticisi Erkan Çimen, ASELSAN Kıdemli AR-GE Uzmanı Erdem Can Özdemir ve MKE Genel Müdürlüğü MEK.SİS Müdürü Onur Güngör olacak.

Haber: Burak Çalışkan  

İlginizi Çekebilir

Makine teknolojileri zirvesi düzenlenecek

Haber Yorumları

Yorum Yaz

83149

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171