KIRIKKALE
25°
00:49

Akşam'a Kalan Süre

Memur-Sen, zirvedeki yerini perçinledi

Pekuz, Yetkide istikrarın, sendikacılıkta itibarın adresi, kazanımların merkezi Türkiye’nin en büyük emek örgütü 1 Milyon 54 Bin 672 üye sayısına ulaşarak kendi zirvedeki yerini perçinlediğini ifade etti.


SAYGIN İŞ ANLAYIŞINA UYGUN ÇALIŞMA
Pekuz, "Bugün gelinen nokta alın terinin, emeğin ve dayanışmanın neticesidir elbette. Dolayısıyla Memur-Sen ailesi olarak bizler; toplu görüşmeden toplu sözleşmeye, Kurum İdari Kurulu’ndan Kamu Personeli Danışma Kurulu’na, insan onuruna, insanca yaşamaya, saygın iş anlayışıyla uyumlu çalışma hayatına dair birçok kazanım elde ettik. Bu çerçevede şimdiye kadar hem yetkili konfederasyon sıfatıyla Memur-Sen’in, hem de hizmet kollarının tamamında yetkili sendikalarımızın Toplu sözleşme masasında 350 kazanım başta olmak üzere, Kamu Personeli Danışma Kurulu’ndan Kurum İdari Kurulu toplantılarına kadar elde etmiş olduğu 802 kazanım elde ettik. Kamu görevlilerine yönelik yürüttüğümüz bu kutlu mücadele insanca yaşamaya en uygun mali ve sosyal hakları, saygın iş anlayışına uygun çalışma şartlarını, özgürce hayata devam edebilme imkânını kamu görevlilerinin kazanım hanesine eklemek Memur-Sen’e nasip olmuştur. Mali, idari, özlük ve sosyal kazanımlar elde etmenin yanında sosyal adaletin gerçekleştirilmesi, gelir dağılımının sağlanması, çalışanların mutlaka çalışmalarının karşılığını alması ve kamu görevlilerinin tamamının kadrolu çalışan olması konusundaki kararlı duruşumuzu da güçlü bir şekilde sergileyerek bugün bu hususların toplu sözleşme hükmüne dönüşmesi yine Memur-Sen’in etkili gücü sayesinde olmuştur” dedi.

ÖNEMLİ MÜCADELELER SERGİLEDİK 
"Masada taraf olma hakkını sağlayan, mali ve sosyal hakların yanında özlük hakkı ile çalışma şartlarının görüşülmesini ve kazanım elde edilmesini gerçekleştiren, hem gayri insani hem de hukuk dışı olan başörtü yasağının kaldırılması için mücadele veren, ILO’da çalışanların temsilinde kamu görevlileri sendikalarının/konfederasyonunun yer almasını sağlayan yine Memur-Sen’dir. Kamu personel sistemini zayıflatan, asgari standartlara uymaksızın personel çalıştırılmasına imkan sağlayan geçici personel istihdamını sistemin dışına çıkaran da Memur-Sen’dir. İşte bugün, 1 Milyon 54 Bin 672 kamu görevlisinin Memur-Sen’i tercih etmesini sağlayan da hizmet sendikacılığımızın özünü ve öncülüğünü işte bu kararlı duruş ve ilkelerimize olan bağlılığımızdır. Memur-Sen, sendikalı/sendikasız farkının olmadığı sistemde dahi en büyük ve en güçlü olmayı başarmış emek örgütüdür. Bundan sonraki süreçte de örgütlü gücümüzü artıracak, örgütlenmenin farkını daha da yükseklere çıkaracağız. Rehavete ise asla yer yok. Gelir dağılımın bozulduğu, krizin her geçen gün derinleştiği bir zeminde, emeğin hakkı için, sabit gelirlinin alım gücünü artırmak ve adil bölüşümün sağlanması için mücadele etmeye var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Nasıl ki şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz mücadelemizle hem kamu görevlileri nezdinde hem de emek kesiminin genelinde bir öncülük elde etmişsek, bundan sonra da, gerek ülke içinde gerekse yeryüzü ölçeğinde sendikal mücadelemizi daha da güçlü bir ivme kazandıracağız.''

SORUMLU SENDİKACILIK ANLAYIŞI
"Hak, emek, adalet diyerek, Emeği aziz bilen, insanı merkeze alarak, insanlığın sorunlarını dert edinen ve bu noktada örgütlü gücüyle sorunlara karşı eylem geliştiren büyük bir ailedir. Emeğin ve emekçinin değerini yükselterek Memur-Sen’i 1 Milyon 54 bin 672 gibi rekor üye sayısına ulaştıran emeğin öncülerine selam olsun. Sorumlu sendikacılık anlayışıyla, emeğin hakkını, alın terinin karşılığını, kamu görevlilerinin hukukunu, emekli kamu görevlilerinin geleceğe dair umutlarını artırmak için gece-gündüz çalışarak Memur-Sen’i zirvelerde tutan sendikalarımızın genel başkanlarına ve yönetimlerine, il ve ilçe temsilcilerimize, şube başkanlarımıza, çalışanlarımıza ve kendileri için mücadele etmekten onur duyduğumuz üyelerimize, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

İmanla yazılan destan 15 Temmuz

İlginizi Çekebilir

Harcırah ücretlerindeki artış beklentileri karşılamıyor

İlginizi Çekebilir

ÖBA içeriklerine ücretsiz erişim kapasitesi artırılmalı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

68135

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171