KIRIKKALE
24°
02:6

İkindi'ye Kalan Süre

Meydanlarda 15 Temmuz nöbeti

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 6. Yıldönümü nedeniyle bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda buluşan Kırıkkaleli vatandaşlar, ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla nöbet


YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRİLDİ 
Kırıkkale'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlik kapsamında Demokrasi Yürüyüşü gerçekleştirildi. Hain darbe girişiminin 6.  yıl dönümünde şehitler dualarla yad edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören, Kuran-ı Kerim tilaveti ve şehitler için dua edilmesi ile devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa seslenişinin ardından 15 Temmuz gecesinde yaşanılan videolar sunuldu. 


TARİH BOYUNCA BÜYÜK SINAVLAR VERİLDİ 
Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşe Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da katıldı. Vali Tekbıyıkoğlu yaptığı konuşmada, Hiçbir toprak, bu topraklar kadar vatan olmayı hak etmemiştir. Hiçbir millet, vatan sahibi olmayı milletimiz kadar hak etmemiştir. Milletimiz tarih boyunca büyük sınavlar vermiş, badireler atlatmış, büyük tehlikeleri geçirmiş, büyük fedakarlıklar yapmış ve sonunda da istiklaline elde etmiştir dedi.

MEYDANLARA İNEN İLK ŞEHİR KIRIKKALE'DİR
Belediye Başkanı Saygılı ise, Bu Cumhuriyet Meydanı korkakların yeri değil, burası vatanını, milletini seven, bu uğurda ölmeyi seve seve göze alan yiğit hemşehrilerimin meydanı. Meydanlara ilk inen şehir Kırıkkale'dir. Tıpkı nüfusuna göre en fazla şehit veren il olduğu gibi ifadelerini kaydetti. Etkinlik, Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisi ve çeşitli ikramların yapılmasıyla sona erdi.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Gazetekale’nin Temmuz sayısı çıktı

İlginizi Çekebilir

Pehlivanlı: “Güçlü Türkiye için durmadan ilerleyeceğiz”

İlginizi Çekebilir

15 Temmuz şehidinin babası oğlunu unutamıyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

11286

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171