KIRIKKALE
25°
02:59

Öğleye kalan Süre

Milletimiz bizi iktidara çağırıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, ülke genelinde ve Kırıkkale genelinde yürüttükleri çalışmalarını anlattı. Önal, “Ülkemizde insanlar mutsuz, insanlar problemlerle mücadele ediyor. Bu yüzden milletimiz bizi iktidara çağı


ÖNAL: “BU ÜLKENİN GELECEĞİ DEMOKRASİDEN, BERABER DÜŞÜNMEKTEN, BERABER KARAR VERMEKTEN YANA”

SORUNSUZ, MUTLU BİR KIRIKKALE İSTİYORUM 
Yaklaşık 4 yıldır Milletvekilliği görevinde bulunan Av. Ahmet Önal, yaptıkları ve yapacakları çalışmalarını Gazetekale Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Gökdemir’e anlattı. Türkiye’nin çok zorlu günlerden geçtiğini dile getiren Önal, “Yapılacak olan seçimde iktidar olacağız. İktidar bir partinin milletvekilliğini yapmak istiyorum. Sorunsuz, mutlu bir Kırıkkale istiyorum.” Önal ile işte o röportaj;


Saha çalışmalarınız nasıl gidiyor? Vatandaşın size karşı ilgisi ne durumda?
“Milletvekili seçileli 4 yıl oldu. Ben evimi Ankara’ya taşımadım, Kırıkkale’de oturuyorum. Sadece meclis çalışmaları nedeniyle Ankara’ya gidiyorum ve tekrar dönüyorum. Kırıkkale’nin sokaklarındayız, caddelerindeyiz, her yerindeyiz. Karşılaştığım vatandaştan ilk soru ekonomi oluyor. İnsanlar hayatın pahalılığından, aldığı maaşın yetmeyişinden ve insanlarımızın iş talepleri oluyor. Vatandaş bu konuda bizden sorunların çözümü için yardım istiyor.” 


Milletin sizden talebi nedir? Sizden ne yapmanızı istiyor?
“Vatandaş bizim biran önce iktidar olmamızı istiyor. İktidar olup Türkiye’yi yeniden normalleştirmemizi istiyoruz. Her siyasi parti tek başına iktidar olmak ister. CHP’nin de beklentisi var. Türkiye’de parlamenter sistem değişti, artık koalisyonlar seçimden önce kuruluyor. İlk seçimlerde iktidar olacağız çok net ve rahat söylüyorum. Bizim hedefimiz millet ittifakını iktidar yapmak. Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanıp, ülkeyi yönetecek çoğunluğa ulaşmak istiyoruz.”


6’lı masa ittifakınız yerelde nasıl işliyor? Birlikteliğiniz nasıl? 
“Yerelde ittifak partilerimizle de çalışmalarımız iyi şeklide gidiyor. Hepsi bizim tanıdığımız kişiler hem de bu şehrin çocukları, bu şehirde yaşıyor. Ulusal düzeyde tezahür nasılsa yerelde de aynı şekilde yansıtmaya çalışıyoruz. Bu ülkenin geleceği demokrasiden, beraber düşünmekten, beraber karar vermekten yana. Bu toplum, bu millet ne çektiyse bir tek kişinin ağzından çıkan ve her şeye muktedir olan bu güçten çekti. Biz Türkiye’nin hızla normalleşmesi gerektiğine inanıyoruz, demokrasiye inanıyoruz.” 


Kırıkkale’nin diğer vekilleriyle bir araya geliyor musunuz?
“Özlemini çektiğim, gerçekleşmesini istediğim önemli konulardan birisi de bu. Kırıkkale’ye yapılacak olan yatırım anlamında daha iyi nasıl yapılır anlamında bir araya gelemedik, gelmeliydik. Kırıkkale’nin geleceğini oturup, beraber analiz edip tartışabilirdik. Ama maalesef bu olmadı. Ben bir araya gelmek isterdim. Bize herhangi bir teklif gelmedi maalesef Kırıkkale’de bu anlamda demokratik kültür fazla oluşmadı.”

Önümüzdeki seçimde yeniden aday olacak mısınız?
“Kırıkkale’ye hizmet etmeyi ve şehrimi çok seviyorum. Kırıkkale için gerçekleşmesini istediğimiz bir şey var, hak ettiği gibi yönetilmeli. Bunları gerçekleştirmem için iktidarda olmamız gerektiğini biliyorum. Millet İttifakı’nın bileşenleriyle iktidara geliyoruz. İktidar olan bir partinin Kırıkkale’de milletvekilliğini yapmak istiyorum. Yeniden aday olmak istiyorum.”

Selden zarar gören çiftçiler için neler yapılmalı?
“Çiftçilerin borçlarını erteleyerek ve yeniden borçlandırarak, bu insanların hayatta kalmasını sağlayamayız. Acilen Kırıkkale, doğal afet bölgesi ilan edilmeli ve çiftçilerin borçları tamamen silinmeli. Çiftçinin yarını görebilmesi amacıyla borcunun ertelenmesi değil, borcunun silinmesine ihtiyacı var. Birçok bölgemiz sel sularıyla zarara uğradı. Geçtiğimiz yıl kuraklık nedeniyle istediğini alamamıştı. Bu yıl mevcut borcun tamamen silinmesi lazım. Borç değil, hibe destek vermemiz lazım.”

Bazı kesimin size karşı  ‘Bal yapmayan arı’ eleştirisi var. Bunu haklı buluyor musunuz?
“Her eleştiri başımızın üstündedir. Karşımızda 20 yıllık bir iktidar partisi var, devletin tüm kurumlarına talimat vermekte kendini haklı görüyor. Böyle bir yapıda, böyle bir düzende biz siyaset üretmeye çalışıyoruz. Ne yaparsak reddediliyor. Ben bir dönem muhalefet milletvekilliği yaptım. İnsanlarımızın sesini duyurdum. Doğup büyüdüğümüz bu şehre borcumuzu ödeyeceğiz. Sorunları saptayan değil, problemleri çözen bir irade olmak istiyorum.”

Milletvekili Ahmet Önal nasıl Kırıkkale hayal ediyor?
“Altyapıdan, işsizliğe kadar tüm problemlerini çözmüş, gerçek anlamda şehirciliğin gerektiği yetkinliklere ulaşmış, her alanıyla büyüyen, kültür yatırımlarıyla hak ettiği noktaya ulaşmış, çevre illerinde ne oluyor bu Kırıkkale’de dediği, ne olmuş nereden nereye gelmiş bir kent hayal ediyorum. Caddede, sokakta, manavında, her yerinde yürüdüğümde yüzüne baktığımda mutlu insanlar görmek istiyorum.”

Partililerinize, seçmenlerinize, Kırıkkale halkına ne söylemek istersiniz?
Kırıkkale’ye çok şey vermek istiyorum. Bu 4 yıl süre içerisinde sorunların tespitini yaptığımı düşünüyorum. Hem kendi çalışmalarımız hem de parti çalışmalarımızın önerileriyle Kırıkkale’nin problemlerinin ne olduğunu tespit ettiğimi düşünüyorum. Bu problemleri çözmek için rahatlıkla siyasi iradeye sahip karar alabilecek bir mekanizmada olmak istiyorum. CHP’nin iktidar olmasını, iktidar bir partinin milletvekili olmak istiyorum.”

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Bahçeşehir Koleji’nden öğretmenlerine iftar programı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de "engelsiz" buluşma

İlginizi Çekebilir

Kapulukaya Barajı'nın su altı güzellikleri görüntülendi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

98858

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171