KIRIKKALE
23°
02:43

İkindi'ye Kalan Süre

Milletin yoluna TCDD engeli!

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde devam eden yol çalışmaları, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Genel Müdürlüğü’nün engeliyle karşı karşıya. Yol çalışmalarının tren yolunu tehlikeye attığı gerekçe gören TCDD, ç


TREN YOLUNU TEHLİKEYE ATIYOR İDDİASI
Yıllardır Yahşihan ilçesinin hayali olan ve bu dönem Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ile ekibinin gayretleri sonucunda çalışmaların başladığı Hoca Ahmet Yesevi Caddesi yol çalışmaları, TCDD’nin kısıtlamalarına maruz bırakıldı. ‘İstiklal Yolu’ adı verilen ve tamamlanmasıyla geçmişe tanıklık ettirecek olan yol, genel müdürlüğün yaptığı teftiş sonrası demir yolunu tehlikeye attığı öne sürüldü. 

YAHŞİHAN BELEDİYESİ KARARI DİNLEMEYECEK
Yolun tren yoluna yakın olduğu, menfezlerin, su giderlerinin çalışmalar sonucunda kapanacağını iddia eden TCDD, aldığı kararla binlerce insanın mağdur olmasına da sebep olacak. Genel müdürlüğün aldığı bu kararı dinlemeyecek olan Yahşihan Belediyesi ise; tüm zorluklara ve alınan durdurma kararlarına karşı çıkarak yol çalışmalarına devam edecek. Çalışmalar kapsamında bütün önlemlerini ve sorun teşkil edebilecek her şeyi projeli şekilde hazırlayan Yahşihan Belediyesi, hiçbir vatandaşının mağdur olmaması için çalışmalarını kaldığı yerden sürdürecek.  Yaklaşık 15 gün süreyle kapalı olan bu süre içerisinde yeniden açılacak.

İlginizi Çekebilir

Ekonomiye kadınlardan salçalı destek

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’den YHT yolcuları için otobüs aktarması yapılıyor 

İlginizi Çekebilir

Milletin yoluna TCDD engeli!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

28670

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171