KIRIKKALE
22°
00:46

Öğleye kalan Süre

Öğrencilerin yemek ihtiyacı devlet tarafından karşılanacak

Kırıkkale Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlayacağı günden itibaren okul öncesi öğrencilerinin yemek ihtiyaçlarının ücretsiz şekilde devlet tarafından karşılanacağını ve kentte bununla ilgili tüm h


ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILDI
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in 6 Şubat tarihinde eğitim öğretimin başlamasıyla birlikte Türkiye'deki okullarda okul öncesi eğitimdeki tüm çocuklara ücretsiz yemek verileceği açıklamasının ardından yemek kapasitesinin artırılmasıyla ilgili çalışmalar hızlandırıldı.

YEMEK KAPASİTESİ 2 KATINA ÇIKARILDI
Ücretsiz yemek verilecek kentlerden biri de Kırıkkale oldu. Bakan Özer'in açıklamasının ardından kent genelinde hummalı bir çalışma başlatılarak, okul öncesi tüm öğrencilere yemek verebilmek için yemeklerin yapıldığı mutfaklarda imkanlar genişletildi. Öte yandan kentte taşımalı sistem kapsamındaki yemek kapasitesi de iki katına çıkarıldı.

DEVLET TARAFINDAN KARŞILANACAK
Millî Eğitim Müdürü Telefoncu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, öğrencilerin yemek ihtiyaçlarının devlet tarafından ve ücretsiz şekilde karşılandığını belirterek ikinci dönemden itibaren okul öncesi eğitimdeki tüm çocuklara ücretsiz yemek verileceğini söyledi.

YEMEKLER DİYETİSYEN VE BESLENME UZMANLARI KONTROLÜNDE HAZIRLANIYOR 
Yemeklerin Öğretmenevi, Yeşil Vadi Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli ve yiyecek içecek hizmetleri alanı bulunan mesleki ve teknik Anadolu liseleri mutfaklarında hazırlandığını belirten Telefoncu, şunları söyledi: "Tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte böyle bir hizmeti çocuklarımıza, ailelerimize sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Büyüme ve gelişme çağındaki çocukların artan enerji ve besin gereksinimleri de göz önüne bulundurulduğunda okul öncesi eğitimdeki çocuklara planlı ve düzenli yemek verilmesi büyük önem taşıyor. Ücretsiz olarak verilecek olan yemeklerin menüleri diyetisyenler ve beslenme uzmanları tarafından hazırlanarak müdürlüğümüze bağlı okullarımızdaki aşçılar tarafından hazırlanmaktadır. Geleceğimiz olan çocuklarımıza en güzelini ve en faydalısını sunmanın çabası içerisindeyiz. Öğrencilerimize ücretsiz yemek hizmetinin sağlanmasında başta Sayın Millî Eğitim Bakanımız Mahmut Özer ve Sayın Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu başta olmak üzere tüm emeği geçenlere öğrencilerim ve eğitim camiamız adına teşekkür ediyorum."

Haber: Burak Çalışkan

İlginizi Çekebilir

Binlerce kişi aynı anda bu camide namaz kılabiliyor

İlginizi Çekebilir

40 yaş üstü her 5 kişiden biri KOAH hastası

İlginizi Çekebilir

Türk Eğitim-Sen Cumhuriyet’in 100. Yaşını kutladı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

25103

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171