KIRIKKALE
24°
05:28

İmsak'a Kalan Süre

Öztürk’ten sözde komedyene sert eleştiri!

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, Kırıkkale’yi ve Kırıkkalelileri aşağılayıcı ifadeler kullanan “Stand-Up’çı” Baturay Özdemir’i sert bir şekilde eleştirdi.


AŞAĞILAYICI İFADELERLE KOMİK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR
“Yerli ve Kirli Stand-up” adı altında gösteri yapan komedyen Baturay Özdemir’in, yaptığı bir gösteride Kırıkkale ve Kırıkkalelileri aşağılayıcı ifadelerine büyük tepki gösteren MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, “Kullandığı aşağılayıcı ifadelerle komik olduğunu düşünen sözde Özdemir, konuşmasında Kırıkkale’yi 250 bin insanı medeniyetten kaçış projesi olarak anlatıyor. Kendisi, bir süre yaşadığını iddia ettiği Kırıkkale’nin medeniyetinden, insanlığından ve samimiyetinden zerre kadar faydalanmış olsaydı, bugün bu ifadeleri kullanamazdı” dedi.


KIRIKKALE’NİN İNSANI SICAKKANLIDIR, SAMİMİDİR
Kırıkkale’nin, Kurtuluş Savaşının en stratejik şehirlerinden birisi ve şehitler diyarı olduğunu ifade eden MHP’li Öztürk, “Kırıkkale’nin insanı sıcakkanlıdır, samimidir. Aynı zamanda da milliyetçidir, vatanseverdir; bayrağını, toprağını asla eğlence malzemesi yaptırmaz. Şimdi medeniyetten, insanlıktan zerrece nasiplenmemiş sözde komedyen çıkmış, Kırıkkaleliler için ‘Kılıçdaroğlu'nu sevmiyoruz' diyorlar. Çocukluğumun bir kısmı Kırıkkale’de geçti. Küçük il, küçük il. 250 bin insanın medeniyetten kaçış projesi gibi. Böyle duruyor. Oğlum, Ankara yarım saat gelin lan, gelin oğlum buraya. Hâlâ çadırda kımız içiyorlar, gelin oğlum…” gibi küçümseyici ifadeler kullanıyor.”


KIRIKKALE İLE İLGİLİ ACI BİR HATIRASI MI VAR?
“Bu tipler unutmasınlar ki, Kırıkkale halkı vatanına, milletine, bayrağına, devletine karşı samimiyetsiz davranışlar sergileyenleri sevmezler. Bunun adı Kılıçdaroğlu da olur, Öcalan da olur, Fethullah da olur! Kırıkkale halkı özüne bağlıdır. Oturur çadırda kımız da içer, omaç dürüm de yer, bulgur pilavını yufkanın üstüne de döker, ayran da içer. Bunları alay etme malzemesi olarak kullanan bu sözde komedyenin acaba Kırıkkale ile ilgili ne tür bir acı hatırası var, bunu sorgulamak gerek.”


15 TEMMUZ’LA İLGİLİ İFADESİ İNCELENMELİ
Kırıkkaleli hemşehrilerimi aşağılama gibi hadsizliğe düşen bu sözde komedyenin ‘Küçük il çok komiktir. Bir tane cadde olur, ana cadde, bir tane, adı Cumhuriyet Caddesidir genelde. Şimdi değişmiştir, 15 Temmuz falan, bilmiyorum…’ ifadeleriyle 15 Temmuz’u da aşağılamasının incelenmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum,” diye konuştu.


KIRIKKALELİLERDEN ÖZÜR DİLEMESİ GEREKİR
MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk sözlerini şöyle tamamladı: “Nüfusa oranla ülkemizin en çok şehit veren ili olan Kırıkkale’mizi kendince aşağılama cüreti gösteren bu hadsize, bunca şehidin, bu tipler ekran başında sözde komedyenlik yapıp, bir şehrin halkını küçümsemesi için canlarını feda etmediklerin hatırlatmak isterim. Bu sözde komedyen, bugün ağzına geleni düşünmeden konuşuyorsa, bu kadar rahatsa, bunca şehidin, gazinin armağan ettiği bu topraklar sayesindedir. Baturay Özdemir’in en kısa zamanda Kırıkkalelilerden özür dilemesi gerekir, “diye konuştu.


Haber: Ahmet Gökdemir 
 

İlginizi Çekebilir

Öztürk: “CHP Kırıkkale teşkilatı, Tekin’in açıklamalarına neden sessiz?”

İlginizi Çekebilir

Sosyal medyadaki suçların önüne geçilecek

İlginizi Çekebilir

MHP Keskin İlçe Başkanı Silsüpüroğlu istifa etti 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

84627

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171