KIRIKKALE
21°
00:13

İkindi'ye Kalan Süre

Pekuz: “Eğitim çalışanlarının umudu olmaya devam ediyoruz”

Memur Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yasin Pekuz, eğitim gündemi, alanda karşılaşılan güçlükler, çözüm bekleyen sorunlar ve sendikal çalışmalar hakkında bilgi verdi.


ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK 
15 Mayıs mutabakat sürecinde yapılması gereken çalışmaların da ele alındığı toplantıda konuşan Pekuz, kuruldukları tarihten günümüze, aradan geçen 30 yılda hak, emek ve özgürlük için mücadele verdiklerini belirterek, “Örgütlü olmanın gücüyle; özgürlük alanlarının genişletilmesi, yasakların kaldırılması, çalışma hayatında şartların iyileştirilmesi, angarya hükmündeki iş ve işlemlere son verilmesi, çözülmez sanılan sorunların çözülmesi, eğitim çalışanlarının haklı beklentilerinin karşılanması gibi konularda başarılar elde ettik, büyük işlere imza attık. Yetkili olduğumuz günden bugüne eğitim çalışanlarının her zaman güvencesi ve hep umudu olduk” dedi.


ARZULANAN MENZİLE VARACAĞIZ
“İşyeri temsilcilerinin her kurumda varlığını hissettiren çabaları, ilçe temsilcilerinin insan odaklı hizmet sendikacılığını sahaya yansıtan emekleri, şubelerin yetkili sendika olmanın hakkını veren faaliyetleri sayesinde her yıl daha da güçlendiklerini ifade eden Pekuz şöyle devam etti: “Bizim için, her çözülen sorun bir sürecin bitmesi değil, hak için, adalet için, emek mücadelesi için yeni bir başlangıcın habercisi olmuştur. Geçmişte yaptıklarımızla güven veriyor, eğitim çalışanlarının umudu olmaya devam ediyoruz. Eğitim çalışanlarının şu anki sorunlarının ve beklentilerinin farkındayız. Bunları çözmek için sahada da masada da elimizden geleni yapacağız. Er ya da geç arzulanan menzile varacağız.”


İVEDİLİKLE ADIM ATILMALIDIR
“Son yıllarda çok sayıda okul yapılmasına, yeni derslikler açılmasına rağmen, özellikle geçici koruma altındaki yabancıların ve mültecilerin yoğun olduğu yerlerde yeni okullara ve öğretmenlere ihtiyaç olduğunu kaydeden Pekuz, “İhtiyaç duyulan yerlerde okul yapılmalı, öğretmen açığı bulunan okullara atama yapılmalıdır. Bunun yanı sıra, eğitim çalışanları zor şartlar altında çalışmaktadır. Çalışma şartlarının iyileştirilmesi konusunda ivedilikle adım atılmalıdır. Tüm eğitim kademelerinde öğrenme ortamlarının niteliğiyle ilgili yaşanan sorunların çözülmesi için eğitim kurumlarına daha fazla inisiyatif tanınmalı, okul güvenliği ve temizliği başta olmak üzere, belirlenmiş nesnel kıstaslar doğrultusunda Bakanlık bütçesinden okullara kaynak ayrılmalıdır” şeklinde konuştu. Pekuz, öğretmen istihdamında zorluk çekilen veya görev sürelerinin ülke ortalamasının altında kaldığı kalkınmada öncelikli/az gelişmiş bölgelerde görev yapan öğretmenlere ilave özlük hakları ve teşviklerin verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.


Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Hak, emek ve adalet mücadelesi 27 yaşında

İlginizi Çekebilir

ÖBA içeriklerine ücretsiz erişim kapasitesi artırılmalı

İlginizi Çekebilir

Memurlardan yüzde 110 zam talebi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

93994

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171