KIRIKKALE
19°
03:3

İmsak'a Kalan Süre

Rusya’da neler oluyor? Rusya’da darbe girişimi! Rusya-Wagner olayının tüm detayları!

Rus paralı asker şirketi Wagner, Rusya’ya karşı ayaklanma başlattı. Wagner karargahının Rus askeri güçleri tarafından vurulduğunu öne süren Wagner lideri Yevgeniy Prigojin, 25 bin kişilik gücüyle Moskova’ya yürüyeceğini açıkladı. Prigojin, Rus halkını des


“ŞOYGU KIZILMEYDAN’DA ASILACAK”
Ukrayna savaşı da dahil olmak üzere dünyanın birçok yerinde Rusya adına savaşan Wagner paralı asker grubu, Rus Silahlı Kuvvetleri’nin Wagner’e ait karargahı vurduğunu ve çok sayıda Wagner üyesinin öldüğünü belirterek, Rusya’ya karşı ayaklandı. Rus halkına destek çağrısında bulunan Wagner lideri Yevgeniy Prigojin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’yu hedef alan açıklamalarda bulundu. 25 bin kişilik bir güce sahip olduklarını dile getiren Prigojin, Moskova’ya yürüyeceklerini belirtirken, Rus askeri güçlerine de “Karşımıza çıkmayın. Direnenleri tehdit olarak değerlendirip imha edeceğiz” sözleriyle seslendi. Prigojin ayrıca, Rusya Savunma Bakanı Segey Şoygu’yu hedef aldığı sözlerinde, “Şoygu Rostov’dan kaçtı. Bir kadın gibi kaçtı. Bu yaratık durdurulacak. Şoygu Kızılmeydan’da asılacak.” dedi.

“BU BİR VATANA İHANETTİR”
Yaşanan kriz sonrası Rusya alarma geçti. Rus Silahlı Kuvvetleri’ne ait zırhlı araçlar Rusya Meclis binası başta olmak üzere devlet kurumları ve önemli binaların yanına konuşlandırıldı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Bugün karşımızda olan şey tam bir vatana ihanettir. Bunun cezasını vereceğiz. Cezası ağır olacaktır. Rusya’yı tekrar bölmeye izin vermeyeceğiz. Halkımızı koruyacağız.” ifadelerini kullandı. 

SİVİLLER ZARAR GÖRDÜ
Wagner paralı askerleri ve Rusya arasında 23 Haziran 2023 Cuma günü başlayan gerginlik gece saatlerinde de devam etti. Gece saatlerinde Rus Silahlı Kuvvetleri ve Wagner grupları arasında silahlı çatışmalar yaşandı. Rusya İstihbarat birimlerine tehdit durumlarında ateş açmaları yönünde emir verildi. Öte yandan Rus Ulusal Muhafızları, Voronezh bölgesinde Wagner grubu askerlerinin taşındığı düşündüğü bir araca ateş açtı. Daha sonra aracın içerisinde Wagner askerlerinin değil bir ailenin olduğu öğrenildi. Ateş açılan arabada bulunan baba hayatını kaybederken, eşi ve kızı da ağır yaralandı.

WAGNER GÜÇLERİ, RUSYA’YA AİT UÇAĞI DÜŞÜRDÜ
24 Haziran Cuma günü bazı haber kanalları ve sosyal medya hesaplarında düşen bir savaş uçağına ait görüntüler paylaşıldı. Görüntüdeki uçağın Rusya’ya ait Rus An-26 savaş uçağı olduğu ve Voronezh Oblastı üzerinde Wagner güçleri tarafından vurulduğu iddia edildi. 

Gelişmeleri gazetekale.com adresinden takip edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Rusya’da neler oluyor? Rusya’da darbe girişimi! Rusya-Wagner olayının tüm detayları!

İlginizi Çekebilir

Camilerden selalar okundu

İlginizi Çekebilir

Darbede hayatını kaybeden Ülkücüler dualarla anıldı 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

13242

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171