KIRIKKALE
19°
02:17

İmsak'a Kalan Süre

Saatler geri alınacak mı? Kış saati uygulaması geri mi geliyor?

Saatler geri alınacak mı sorusu, Kasım ayının merak konusu oldu. Pek çok ülkede devam eden ancak ülkemizde kaldırılan kış saati uygulaması devam edecek mi? Türkiye'de saatleri geri alınacak mı? İşte, kış saati uygulaması hakkında detaylı bilgiler…


GÜN IŞIĞINDAN MAKSİMUM VERİM HEDEFLENİYOR
Saatlerin geri alınmasındaki amaç, kış aylarında gün ışığı süresinin kısalması nedeniyle güneş ışığından daha fazla yararlanmaktır. Enerji tasarrufuna teşvik eden bu uygulama, birçok ülkede geçerliliğini sürdürmektedir. Peki Türkiye'de bu yıl saatler geri alınıyor mu?

TÜRKİYE’DE SAATLER GERİ ALINACAK MI?
Türkiye'de 2016 yılında başlayan kalıcı yaz saati uygulaması devam edecek. Kış saati uygulaması 2023 yılında da uygulanmayacak ve saatler geri alınmayacak.

TÜRKİYE İLE AVRUPA ARASINDAKİ SAAT FARKI AÇILDI
Avrupa kış saati uygulamasıyla 29 Ekim’de saatlerini 1 saat geriye aldı. Bu uygulamayla birlikte Türkiye ile Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre ve Danimarka arasındaki saat farkı 1’den 2’ye, İngiltere ile ise 3’e çıktı.

Haber:Burak Şenol

İlginizi Çekebilir

TFF'den Kırıkkalegücü'ne şok ceza!

İlginizi Çekebilir

Kırıkkaleli çiftçiler dikkat! Hesaplarınızı kontrol edin!

İlginizi Çekebilir

Saatler geri alınacak mı? Kış saati uygulaması geri mi geliyor?

Haber Yorumları

Yorum Yaz

39864

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171