KIRIKKALE
25°
05:25

İmsak'a Kalan Süre

Sağlık Bakanlığı uyardı: “Dışarı çıkmayın”

Türkiye genelinde her geçen gün artan sıcak havalar nedeniyle Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı. Sıcak havalar nedeniyle Sağlık Bakanlığı'ndan uyarı geldi: “Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın.” 


SICAKLIKLAR 50 DERECEYE ULAŞTI 
Sağlık Bakanlığı, hava sıcaklığının 50 dereceye ulaştığı aşırı sıcak havalarda mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısında bulundu. Bakanlık, gölge yerlerin tercih edilmesi ve dışarıda uzun süre kalmamaya dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi. Kuzey Afrika'yı kavuran Kerberos sıcak hava dalgasının son durağı Türkiye oldu. Adını Dante'nin Inferno eserindeki üç başlı köpekten alan Kerberos'un etkisiyle ülkemizde de aşırı sıcaklar etkili olurken, Sağlık Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla vatandaşları uyardı. 

GÖLGE YERLERİ TERCİH EDİN
Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Aşırı sıcak havada mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın. Mecburen dışarı çıktığınız durumlarda gölge yerleri tercih edin ve dışarıda uzun süre kalmamaya dikkat edin" ifadeleri yer aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'da hava sıcaklığındaki artışa karşı vatandaşları uyardı. Bugün ve yarın için 11.00 ile 16.00 saatleri arasında kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere dikkatli olunması istendi.

Haber: Burak Çalışkan

İlginizi Çekebilir

Kadınlara kanser eğitimi

İlginizi Çekebilir

Sıcaklıklar artarak devam edecek 

İlginizi Çekebilir

Uzmanlar uyardı! Kavrulacağız.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

31519

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171