KIRIKKALE
25°
02:9

Öğleye kalan Süre

Sağlıklı yaşam için spor şart 

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş,’3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası’ nedeniyle açıklamalarda bulundu. Ağırtaş, “Bakanlığımız tarafından 2023 yılının teması “Sağlıkla Yaşayan Türkiye” olarak belirlendi” dedi.


FARKINDALIK ARTIRILIYOR
Ağırtaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ”Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında Halk Sağlığı Haftası çeşitli etkinliklerle kutlamaktadır. Hafta boyunca toplumun sağlık okuryazarlığının ve hastalık farkındalığının artırılması, bulaşıcı olan ve olmayan hastalıkların önlenmesi, hastalıkların erken tanınması ve tedavi edilmesi, sağlık ve sosyal kuruluşlar aracılığı ile bireylere beden ve ruh sağlığını koruyacak bir yaşam düzeyinin sürdürülebilir biçimde sunulması amaçlanmaktadır” dedi.

SAĞLIKLA YAŞAYAN TÜRKİYE
Bu kapsamda Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Başkanlığımıza bağlı birimlerimiz tarafından vatandaşların sağlık okuryazarlığını artırmak, önlenebilir hastalıklara karşı farkındalık oluşturmak ve halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak amacıyla il genelinde etkinlikler düzenlenmektedir. Bakanlığımız tarafından 2023 yılının teması “Sağlıkla Yaşayan Türkiye” olarak belirlenmiş ve bu doğrultuda;

ANNE SÜTÜ ÖNEM TAŞIR 
“Sağlıklı beslen, egzersiz yap, sağlıklı kiloda kal, Sana En Yakın Hekimin, Aile Hekimin Sağlıklı hayat merkezleri ile sağlıklı bir yaşam, sağlıklı bir gelecek. Aşıyla güvende kal, şüphede kalma
Hayata sağlıklı başlamak her bebeğin hakkıdır. Bağımlılığa değil, hayata sarıl. Ruh ve beden sağlığı bir bütündür. ruhunuza iyi bakın. Temaları işlenerek personelimiz tarafından Büyükşehir Parkı, AVMler başta olmak üzere halkın yoğun olduğu alanlar ile 8 ilçemizde saha etkinlikleri yapılarak vatandaşlarımıza Obezite, Diyabet, Hipertansiyon, Kanser Taramaları, Bağımlılıkla Mücadele, aşılama ve anne sütünün önemi gibi çeşitli konularda bilgilendirmeler yapılacak, sağlık durumu riskli olanlar ise Sağlıklı Hayat Merkezlerine davet edileceklerdir.”

YAŞAM KALİTELERİNİ ARTIRMALARI SAĞLANIYOR
“Aile Hekimlerimiz tarafından yapılan tarama ve izlemler de ise hastalık riski olan bireyler erken tespit edilmeleri sağlanarak, sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri konusunda danışmanlık verilecek, hastalık takipleri yapılarak, kronik hastalığı olan bireylerin daha fazla komplikasyon (sorun) yaşamadan hayatlarını idame ettirmeleri ve yaşam kalitelerin arttırmaları sağlanacaktır” dedi.

Haber: Ümmügülsüm Tekin (Stajyer) 

İlginizi Çekebilir

İYİ Parti’den anlamlı Cumhuriyet kutlaması

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de sular ne zaman gelecek? Su hatlarında çalışmalar bitti mi?

İlginizi Çekebilir

Gençler Filistin için sabah namazında buluştu

Haber Yorumları

Yorum Yaz

10814

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171