KIRIKKALE
25°
08:3

Öğleye kalan Süre

Termometreler 50 dereceyi zorlayacak!

Son dönemlerin en yağışlı mevsimini yaşayan Türkiye, önümüzdeki haftalarda Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasının etkisi altına girecek. ‘El Nino’ olarak adlandırılan sıcak hava dalgasından Kırıkkale de nasibini alacak.


KIRIKKALE’DE NASİBİNİ ALACAK 
Türkiye, son dönemlerin en yağışlı mevsimini yaşarken önümüzdeki haftalar itibariyle bu yağışlara hasret kalacağız. Meteoroloji, Afrika üzerinden bir sıcak hava dalgasının yurda giriş yapacağını duyurdu. Termometrelerin 50 dereceye yaklaşacağı bu sıcaklıklardan Kırıkkale’de nasibini alacak. Tarihin en yüksek hava sıcaklıklarının meydana geleceği sıcak hava dalgası ‘El Nino’ olarak adlandırılıyor. 

SICAK HAVALARA DİKKAT EDİN 
Yurdu etkisi altına alan yağışlı havalar yerini sıcaklara bırakıyor. Meteoroloji tarih vererek vatandaşları uyardı.  Bazı şehirlerde sıcaklıkların neredeyse 50 dereceyi bulacağı tahmin ediliyor. Özellikle turizm bölgelerinde sıcaklıkların tehlikeli bir hal alacağı kaydedildi. Dünyanın en sıcak günleri yaşanırken El Nino Türkiye’de de etkisini göstermeye başladı. Uzmanlar sıcaklıkların daha da artacağını söylüyor. Dalganın etkili olmasıyla birlikte yurt genelinde beklenen sıcaklıkların 45-50 dereceye çıkması bekleniyor.

Haber: Burak Çalışkan

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale, TRT Spor ekranlarında

İlginizi Çekebilir

Bir anda başlayan sağanak ve dolu, vatandaşlara zor anlar yaşattı

İlginizi Çekebilir

Eski Vali Ömer Faruk Koçak, Kırıkkale’ye talip

Haber Yorumları

Yorum Yaz

67157

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171