KIRIKKALE
26°
05:19

Öğleye kalan Süre

Ülkü ocakları yangın bölgesinde

Muğla’nı Datça ilçesi Mesudiye Mahallesi, Hava Radar mevkiindeki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangın söndürme çalışmalarına Kırıkkale Ülkü Ocakları ekipleri de katılım sağlayarak, ekiplere yardımda bulundu.


YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI 
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın talimatları doğrultusunda, Kırıkkale Ülkü Ocakları Başkanı Oğuzhan Akpınar ve yönetimi, Muğla’nın Datça ilçesinde meydana gelen orman yangınlarına müdahale etmek amacıyla bölgede hazır bulundu. Yangınla birebir temas kurarak, söndürme faaliyetlerinde bulunan ekiplere yardımcı olan Ülkü Ocakları, bütün ekiplerle birlikte gece gündüz demeden çalışarak yangının kontrol altına alınmasını sağladı.

VATANIN YİĞİT EVLATLARI ÜLKÜ OCAKLARI 
MHP Milletvekili Av. Halil Öztürk, yaptığı açıklamada; "Varlık sebebi, vatanın her bir karışını koruyup gözetmek olan, bu yüzden de vatan evlatlarının milli ve manevi değerlerimize bağlı, ahlaklı gençler olarak yetişmesi için çalışmalar yapan  kutlu ocağımız Ülkü Ocakları, ülkemizin neresinde bir felaket yaşansa, orada gönüllü olarak destek hizmeti de vermeye başladı.Geçtiğimiz günlerde Kastamonu’daki sel felaketinde arama kurtarma desteği veren Kırıkkale Ülkü Ocakları, bu kez de Datça’daki orman yangınında söndürme, arama, kurtarma hizmeti veriyor.Başta İl Ocak Başkanımız Oğuzhan Akpınar olmak üzere, Ocağımızın yiğitlerini bir kez daha sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum. İşte vatanın yiğit evlatları,Yaşasın Ülkü Ocakları…Biz aziz milletimize müreffeh, güçlü ve büyük bir Türkiye taahhüt ediyoruz…Biz, kendimizi Yüce Türk Milletine adamış ve Türklük yoluna baş koymuşuz…Yolumuzdan dönmeyiz.Allah hepimizin yardımcısı olsun,Ülkemizi de bu tür felaketlerden korusun…''dedi.


SOĞUTMA ÇALIŞMALARI YAPILIYOR 
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla'nın Datça ilçesindeki orman yangınının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarına başlandığını bildirdi. Bakan Kirişci, Datça Orman İşletme Şefliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yangın söndürme çalışmalarının AFAD'ın koordinasyonunda, Orman Genel Müdürlüğü, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle an itibarıyla başarılı bir şekilde tamamlandığını söyledi. 

TOPLAMDA 10 EV ZARAR GÖRDÜ 
“Ekiplere başarılı çalışmaları için teşekkür eden Kirişci, "Yangın kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları başlamış ve gerektiği sürece çalışmalar sürdürülecektir. Yaklaşık 300 hektarlık bir orman alanı bu yangında zarar görmüş ve 400 hektarlık da tarımla ilişkili alanlarda bir zararımız söz konusu olmuştur." diye konuştu. Kirişci, 450 haneden 3 bin 520 vatandaşın tedbir amaçlı olarak bulundukları mahalden alınıp, uygun yerlere nakledildiğini vurgulayarak, 4'ü ağır hasarlı olmak üzere toplam 10 evin zarar gördüğünü aktardı.

7 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR 
Bakan Kirişci, şunları kaydetti: "Vatandaşlarımızın canıyla ilgili en ufak bir kaybımız olmamıştır. Diğer canlarımız da gerekli hassasiyet gösterilerek kurtarılmıştır. Büyükbaş, küçükbaş hayvanlarımız ve arı kovanlarımız çalışmalar esnasında bulundukları yerden alınmıştır. Bazı vatandaşlarımız yangından olumsuz etkilendi. Yangından etkilenenlerden 13'ü taburcu edilmiş, 7 kişinin tedavisi sürmekte. Bir belediye çalışanımızda ise üçüncü derece yanık söz konusu. Ama çok şükür hayati tehlikesi bulunmamakta."

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Ülkü ocakları yangın bölgesinde

İlginizi Çekebilir

Park halindeki tankerde çıkan yangın söndürüldü

İlginizi Çekebilir

Müstakil evde çıkan yangın söndürüldü

Haber Yorumları

Yorum Yaz

75310

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171