KIRIKKALE
21°
05:5

Öğleye kalan Süre

Yabancı öğrenciler Yahşihan’da

Erasmus Gençlik Değişimi Programı kapsamında Kırıkkale’de bulunan Avrupalı öğrenciler Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ı Yahşihan Belediyesi’nde ziyaret etti. Başkan Türkyılmaz, öğrencilerle yakından ilgilendi.


YAKINDAN İLGİLENDİ
Koordinatörlüğünü İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eurodesk Noktası Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz’ın yaptığı projede öğrenciler Kırıkkale’ye geldi. Erasmus + Gençlik Değişimi Programı kapsamında, “İsraf etme, Geri Dönüştür ve Dünyayı Kurtar” isimli geri dönüşüm ve sıfır atık projelerini Avrupa Birliği’nden aldıkları hibelerle araştırmak, fikir birliği yapmak ve gençler arasında farkındalık oluşturmak için Yahşihan ilçesine gelen 28’i yabancı 35 öğrenciyi Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz misafir etti. Litvanya, Çek Cumhuriyeti, Makedonya ve Romanya’dan gelen öğrencilerle yakından ilgilenen Türkyılmaz Yahşihan hakkında bilgiler verdi.

İMKAN TANIYOR
Eğitim kurumlarının iş birliğini, öğrenci ve akademisyenlerin kısa süreli olarak bu iş birliği çerçevesinde farklı ülke ve eğitim kurumunda deneyim kazanmasını teşvik eden bir Avrupa Birliği projesi olan Erasmus Programı farklı kültürdeki öğrenci ve akademisyenlerin bir araya gelerek kültür ve bilgi alış verişinde bulunmalarına önemli katkı sağlıyor. Belirli bir zaman aralığında gerçekleştirilen bu değişim programı sayesinde öğrenci ve akademisyenler gittikleri ülkelerin sosyal ve kültürel değerlerini yerinde görerek, tecrübe etmelerine imkân tanıyor.

Haber: Osman Yılmaz

İlginizi Çekebilir

Anadolu Hilal Gençlik Kulübünden Erasmus projesi

İlginizi Çekebilir

Yabancı öğrenciler Yahşihan’da

İlginizi Çekebilir

Ekonomiye kadınlardan salçalı destek

Haber Yorumları

Yorum Yaz

69181

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171