KIRIKKALE
25°
01:32

İkindi'ye Kalan Süre

Yahşihan’da aşure birlikteliği 

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde belediye tarafından Muharrem ayı dolayısıyla kadınlara özel "Aşure Günü" etkinliği düzenlendi. Kazanlarca kaynatılan birlik ve beraberliğin sembolü aşureler etkinliğe katılanlara ikram edildi.


KADINLARA ÖZEL DÜZENLENDİ 
Her yıl olduğu gibi bu yılda Yahşihan Belediyesi tarafından Muharrem Ayı nedeniyle ‘Aşure Günü’ etkinliği düzenlendi. Bu yıl kadınlara özel olarak düzenlenen etkinlikte birlik ve beraberlik sergilendi. 30 kazanda kaynatılan aşureler, etkinliğe katılan binlerce kişiye ikram edildi. Duygusal anların yaşandığı etkinlikte, Kerbela şehitleri için dualar edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti. 

AŞURELER 30 KAZANDA KAYNADI 
Programın açılış konuşmasını Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yahşihan İlçe Başkanı Yılmaz Aydın yaptı. Ardından Alevi İnanç Birliği Vakfı Genel Başkanı Serap Kılıçarslan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Son olarak Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, “Bildiğiniz üzere İslam dünyasını sarsan ve toplumu derinden yaralayan Peygamberimiz Hz. Muhammed’in, “Cennet çocuklarının efendileri” diye övdüğü torunlarından biri olan Hz. Hüseyin ve beraberindekilerin şehit edilmesi, Muharrem ayını bir matem ayına dönüştürmüştür” dedi.

BİZİM NAZARIMIZDA KADIN ERKEK FARKI YOK
Türkyılmaz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Muharrem ayının 10. Günü Hz. Hüseyin’in şehit edildiği gün yapılan Aşure, çağlar öncesinden günümüze ulaşan geleneksel bir çorba olmanın yanı sıra aynı kazanda kaynamanın, kaynaşmanın değerlerini ve tatlarını koruyarak pişebilmenin birlik ve beraberliğin simgesidir. Aşure farklı kültür, farklı inanç ve farklı kimliklerin karşılıklı sevgi saygı ve hoşgörüsüdür. Sevgili kadınlarımız, bizler aynı tarlanın mahsulü, aynı ağacın dalları, aynı ağacın meyvesi, aynı sazın telleriyiz. Hacı Bektaş Veli şu sözleriyle bunu çok güzel dile getirmiş. “Erkek dişi sorulmaz muhabbetin dilinde. Hakkın yarattığı her şey yerli yerinde. Bizim nazarımızda kadın erkek farkı yok. Noksanlıkta eksiklikte senin görüşlerinde.” 

BU AYIN ANLAM VE ÖNEMİNİ BENİMSEMELİYİZ
“Yani dememiz o ki tüm İslam âlemini derinden etkileyen bu acı olaydan ders alarak, birlik ve beraberliğimize, ortak değerlerimize her geçen gün daha çok sahip çıkmalıyız. İçerisinde paylaşmanın, şükretmenin, bir arada olmanın yanı sıra; zulme boyun eğmeyen, adaletten ve doğruluktan ayrılmayan Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin'in şehit edilmesi hüznünü de barındıran bu ayın anlam ve önemini benimsemeliyiz.  Bugün kıymetli kadınlarımızın elleriyle hazırlayıp kaynattığı ve sizlere ikram edeceğimiz aşurelerin birlik ve beraberliğimizin perçinleşmesine vesile olması en büyük arzumuzdur.”

DUALAR EDİLDİ, SEMAH VE SEMAZEN GÖSTERİSİ YAPILDI 
“Bu duygu ve düşüncelerle başta Kerbela şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anarken, Muharrem ayının dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine; gözyaşı ve zulmün sona ermesine vesile olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından dua edilen etkinlikte, ilahi dinletisi semazen ve semah gösterisi gerçekleştirildi, Yahşihanlı kadınlar tarafından yapılan aşure, vatandaşlara ikram edildi. Programa, Kaymakam Ender Faruk Uzunoğlu, MHP İlçe Başkanı Yılmaz Aydın ile vatandaşlar katıldı.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Araçların motor bölümüne giren kedilere dikkat: ’Kontağı çevirmeden kaputa vurun’

İlginizi Çekebilir

Triportörden düşen sürücü yaralandı

İlginizi Çekebilir

Yahşihan Belediyesi'nden hoş geldin ikramı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

98424

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171