KIRIKKALE
24°
03:1

İkindi'ye Kalan Süre

Yemek kartları market alışverişinde kullanılmayacak!

İş yerleri tarafından çalışanlara verilen yemek kartlarına ilişkin düzenleme getirildi. Düzenleme ile birlikte yemek kartları market alışverişlerinde kullanılmayacak. 


YEMEK KARTARININ MARKETTE KULLANIMI KALDIRILDI
Milyonlarca çalışan, iş yerleri tarafından verilen yemek kartlarını market alışverişlerinde değerlendirmeyi tercih ediyordu. Yeni gelen düzenleme ile birlikte yemek kartlarının market alışverişlerinde kullanılması kaldırıldı. 

YEMEK KARTI DÜZENLEMESİNİN NEDENİ?
Yemek kartı ve yemek kuponu ile yapılan ödemeler, çalışana yardım olarak görünüyor ve vergi muafiyeti sağlanıyordu. Yeni düzenleme ile bu kartların sadece yemek için kullanılabilmesi sağlanacak. Yemek Kartı ve kuponları marketlerde kullanılamayacak. Kullanılması durumunda işveren, ödediği bedeli sigorta priminden istisna tutamayacak ve vergisini ödeyecek. 

İŞVEREN YEMEK PARASINI NAKİT OLARAK HESABA YATIRABİLECEK
Yeni düzenleme ile birlikte 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren işverenler, yemek parasını nakdi olarak hesaplara yatırabilecek. Bununla birlikte işveren dilerse yemek kartı uygulamasına devam edebilecek.

Haber: Burak Çalışkan

Haber Yorumları

Yorum Yaz

62832

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171