KIRIKKALE
21°

Yüksek faturalar esnafın belini büküyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, TBMM Genel Kurulu’nda yüksek faturalar ve Kırıkkale’deki esnafın sorunlarını dile getirdi.


ESNAF İFLAS BAYRAĞINI ÇEKMEK ÜZERE 
Konu ile ilgili TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada CHP’li Önal şu ifadelere yer verdi; Elektrikten doğal gaza, benzinden mazota, sütten ayçiçeği yağına kadar neredeyse tüm ürünlere gelen zamlar vatandaşımıza nefes aldırmıyor. Kırıkkale'de geçen yıl ortalama 1 haneye 150 TL gelen elektrik faturası 400 TL'ye, 500 TL gelen doğal gaz faturası ise bin TL'ye çıkmış durumda.  Kırıkkale Yenimahalle'de 60 metrekarelik bir bakkal dükkânına gelen elektrik faturası 3.150 TL. Esnafımız isyan ediyor”

ZAMLAR ASGARİ ÜCRETİ ERİTTİ 
"Bu faturayı ödeyememem, çoluğuma çocuğuma kim bakacak; dükkânımı kapatacağım." diyor. BAĞ-KUR sigorta primi, yüksek faturalar derken esnafımız da vatandaşımız da evine ekmek götüremiyor. Vatandaşımız yüksek fatura ödememek için evinde battaniyeyle ısınmaya çalışıyor. Asgari ücrete, emekli maaşına yapılan sözde zamlar vatandaşın cebine girmeden erimiş durumda. Vatandaşımız kendisini bu hâle getirenlere ilk seçimde hak ettikleri faturayı kesecek” dedi.

Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Kılıçdaroğlu, Kırıkkale'de vatandaşlarla çay içti

İlginizi Çekebilir

Önal; “Memlekette herkes perişan, bir tek siz mutlusunuz.”

İlginizi Çekebilir

Önal, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına Kırıkkale Ekspres’ini sordu

Haber Yorumları

Yorum Yaz

58847

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171