KIRIKKALE
32°
00:4

Yatsı'ya Kalan Süre

Zekat, bütün ümmete emredildi

Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından “Zekât İl Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Fatih Mehmet Karaca, “Zekât bütün insanlara yüklenen bir sorumluluktur” dedi.


KÖTÜLÜĞÜ MENEDEN BİR TOPLULUK BULUNSUN
Nur Camii Konferans Salonunda “Zekât İl Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Fatih Mehmet Karaca konuşmacı olarak; Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve müftülük personeli dinleyici olarak katıldılar. Gök Mescidi İmam-Hatibi Erdi Pekacar’ın Kur’an tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, “İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir” ayetini okuyarak  “Bu kapsamda bizler de inşallah tüm görevlilerimizle beraber sahada olacağız ve her konuda olduğu gibi zekat konusunda da Kırıkkale halkını bilgilendireceğiz . Bu vesileyle yapacağımız toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum.’’ dedi


ZEKÂT BÜTÜN İNSANLARA YÜKLENEN BİR SORUMLULUKTUR
Sunumunu yapmak üzere kürsüye davet edilen Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Fatih Mehmet Karaca konuşmasında özetle şu bilgilere yer verdi: “2Namaz ve zekât önceki ümmetlere de emredilen ibadetlerdendir. Kur’an-ı Kerim’de “Onları, emrimiz uyarınca doğru yolu gösteren önderler yaptık ve kendilerine hayırlı işler yapmayı, namaz kılıp zekât vermeyi vahyettik. ” Başka bir surede “Yaşadığım sürece bana namazı, zekâtı ve anneme saygılı olmayı emretti” gibi ayetlerden anlıyoruz ki zekat bütün peygamberler ve ümmetlerine verilmiş bir görevdir.” 


YAPILACAK EN BÜYÜK İNFAK, ZEKÂTTIR
Allah insanları farklı derecelerde nimetlendirmiştir. Bu noktada kendilerine bolca nimet verilmiş olanlarda az nimet verilmiş olanların hakları vardır. İşte zekât, birlikte huzurlu yaşayabilmek için zengin olanın fakir olana vermesi gereken bir karşılıktır.  Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir Sebe Suresi 39. Ayette “De ki: “Rabbim kullarından dilediğine rızkı bol verir, dilediğine de kısar. Başkaları için ne harcarsanız Allah onun yerine yenisini verir” buyurulmaktadır.  Allah yolunda yapılacak en büyük infak, zekâttır. Zekât alanın da verenin de mutluluğuna sebep olur. Vasıta olan da hayrı yapanın kazandığı sevap kadar sevap kazanır.”


İYİLİK HAREKETİ DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA
“Afrika’da, Uzak Doğuda, Türk Cumhuriyetlerinde, Latin Amerika’da her yerde turkuaz renkli yeleklileri yani Türkiye Diyanet Vakfını görebilirsiniz. Afet bölgelerinde, savaş bölgelerinde, kıtlık bölgelerinde aklınıza neresi geliyorsa, insanın ihtiyacının olduğu neresi varsa Türkiye Diyanet Vakfı oradadır. Sizler vasıtasıyla toplanan bağışları yeryüzündeki iyilik hareketi kapsamındaki yürütülen operasyonlarda kullanıyor. Örneğin Ukrayna... Rusya-Ukrayna savaşının 2. Gününde Diyanet Vakfı Romanya sınırında ihtiyaç sahiplerine gıda dağıtımı yaptı.  Türkiye Diyanet Vakfı’nın dünya çapında açmış olduğu okullardan, Balkanlardan Kafkaslara, Kafkaslardan Haiti’ye kadar yetiştirilen   öğrencilerden de bahseden Rehberlik ve Teftiş Başkanı Karaca konuşmasını dinleyicilerden gelen soruları cevaplayarak tamamladı.


Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

İhtiyaç sahiplerine eğitim desteği 

İlginizi Çekebilir

İşitme engelli kursiyerler Konya gezisinde buluştu

İlginizi Çekebilir

Müftülük engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye etti

Haber Yorumları

Yorum Yaz

51967

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171