KIRIKKALE
25°
07:46

Öğleye kalan Süre

Benzin ve motorine indirim geldi! Fiyatlar pompaya yansımadı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomideki yeni düzenlemeleri açıklamasının ardından, dolar 18 liradan 11 lira seviyelerine kadar düşmüştü. Yaşanan bu düşüş sonrası benzine 1 lira 63 kuruş, motorine 1 lira 65 kuruş indirim haberi geldi. Ancak ÖTV’d


YENİ SİSTEMİN ARDINDAN DOLAR GERİLEDİ
20 Aralık Pazartesi günü düzenlenen Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kameralar karşına geçmiş ve ekonomideki yeni düzenlemeleri açıklamıştı. Erdoğan’ın yeni sistemi açıklamasının ardından, 18 lira olan dolar aynı gün 14 liraya, devamındaki günlerde de 11 liraya kadar geriledi.  

ZAM KARARI İPTAL EDİLMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni ekonomi sistemi açıklamasının hemen öncesi, EPGİS tarafından benzine 62, motorine 55 ve LPG’ye 57 kuruş zam yapılacağı açıklanmıştı. Yeni ekonomi sisteminin duyurulması ve doların düşmesiyle birlikte alınan zam kararı da iptal edilmişti. 

MOTORİNE 165 KURUŞ, BENZİNE 163 KURUŞ İNDİRİM
Yapılan zam iptalinin ardından ise benzin ve motorine indirim haberi geldi. Benzinin litre fiyatına 1 lira 63 kuruş, motorine ise 1 lira 65 kuruş indirim yapılacağı belirtildi. Ancak yapılan indirim vatandaşın yüzünü güldürmeye yetmedi. EPGİS tarafından yapılan açıklamada, benzine 1,63 lira, motorine ise 1,65 lira indirim geldi. Ancak indirim oranı kadar ÖTV'de artış gerçekleştiğinden pompa fiyatlarında değişiklik olmayacağı belirtildi.
 

 

 

İlginizi Çekebilir

Öztürk’ten zam müjdesi

İlginizi Çekebilir

Bir zam da simite

İlginizi Çekebilir

Karabacak: “Bütçenin yükü memurun omuzlarına bindirilmesin

Haber Yorumları

Yorum Yaz

36158

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171