KIRIKKALE
21°
05:43

Öğleye kalan Süre

Kırıkkale suç oranı düşük illerde kaçıncı?

Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye genelinde dikkat çeken bir raporun sonucu açıkladı. Raporda Türkiye’de suç oranı en düşük iller açıklandı. Peki, bu iler arasında Kırıkkale yer aldı mı?


EN DÜŞÜK İLLER HANGİLERİ?
Türkiye İstatistik Kurumu, ikametgah ve suç türüne göre ceza infaz kurumuna giren hükümlerle ilgili veriler ışığında suç oranı en düşük illerimizi belirledi. Hazırlanan listede büyükşehir olarak bir tek Erzurum'un yer alması dikkat çekti Türkiye'de suç oranı en düşük iller belirlendi. TÜİK verilerine göre; Adıyaman, Şırnak, Bitlis, Siirt, Bayburt sırasıyla ilk beş sırada yer aldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ceza infaz kurumuna giren hükümlerle ilgili veriler ışığında suç oranı en düşük illeri belirledi.

KIRIKKALE HANGİ DURUMDA
Buna göre; Adıyaman yüz binde 156 ile suç oranının en düşük olduğu il oldu. Adıyaman'ı yüz binde 159 ile Şırnak, yüz binzde 175 ile Bitlis ve Siirt takip etti. Bayburt ise yüzde binde 185 ile dördüncü sırada yer aldı. İç Anadolu Bölgesi’nin merkezinde bulunan 43 ilin geçiş güzergahı Kırıkkale’nin suç oranı düşük illerin ilk 10 arasında yer almaması dikkatlerden kaçmadı.

TÜİK'e göre suç oranı en düşük 10 kent şöyle sıralandı:

* Adıyaman suç oranı: Yüz binde 156

* Şırnak suç oranı: Yüz binde 159


* Bitlis suç oranı: Yüz binde 175

* Siirt suç oranı: Yüz binde 175

* Bayburt suç oranı: Yüz binde 186

* Muş suç oranı: Yüz binde 188

* Erzincan suç oranı: Yüz binde 191

* Hakkari suç oranı: Yüz binde 192

* Mardin suç oranı: Yüz binde 194

* Erzurum suç oranı: Yüz binde 196

Sıralamada baz alınan suçlar hangileri?
İşlenen suç türlerine göre sıralama yapıldı. İşte o suç türleri: Öldürme, yaralama, cinsel suçlar, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, hakaret, hırsızlık, yağma, dolandırıcılık, uyuşturucu, sahtecilik, kötü muamele, zimmet, rüşvete, kaçakçılık, trafik suçları, orman suçları, ateşli silahlar ve bıçaklar ile ilgili suçlar, icra iflas kanununa muhalefet, askeri ceza kanununa muhalefet, tehdit, mala zarar verme, görevi yaptırmamak için direnme, ailenin korunması tedbirine aykırılık, diğer suçlar, bilinmeyen.

Haber: Yunus Emre Altundağ
 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de tarlalar kontrol edildi

İlginizi Çekebilir

CHP Kırıkkale İl Başkanlığı’nda başkanlık savaşı!

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de Eylül ayında 597 konut satıldı 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

80194

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171