KIRIKKALE
24°
02:46

İkindi'ye Kalan Süre

Kırıkkale'de hayvan zulümlerine karşı dikkat çekmek için toplandılar

Kırıkkale Hayvan Hakları Koruma Derneği üyeleri, hayvanlar için Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Hayvanların şiddetten korunması gerektiğine dikkat çeken Başkan Yardımcısı Özlem Yücel, “İnsanlardan hayvanlara karşı duyarlı olmalarını, bizler onlara


HERKES BU KONUYA DUYARLI OLMALI 
Geçtiğimiz günlerde Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde uzuvları kesilen ve tedavi altına alınan hayvan ve diğer hayvanlar için Hayvan Hakları Koruma Derneği üyeleri bir araya geldi. Hayvanları şiddetten korumak amacıyla dernek adına açıklama yapan başkan yardımcısı Özlem Yücel, “Biz Kırıkkale hayvan hakları derneği olarak yaklaşık 6 ay önce Kırıkkale’de ilk dernek olarak kurulduk. Bireyselde tek tek gönüllü olarak hayvanları kurtarma, tedavi etme ve besleme çalışması yaparken bir araya gelerek, dernek kurarak daha fazla hayvana ulaşmaya çalışıyoruz.” 

ONLARI ŞİDDETTEN UZAK TUTMALIYIZ 
“Ülkemizin kanayan yarası olan sokak hayvanları sorununda geçtiğimiz haftalarda uzuvları kesilen hayvanların ihbarlarını almaya başladık.  Bu hayvanlardan birisi şu anda Ankara’da Altın Pati Derneği tarafından tedavi edilmektedir. Yine bize gelen ihbarlarda yakalamaya çalıştığımız hayvanlar bulunmaktadır. Bu hayvanlara uzuvlarını kesen, işkence eden, kimliği belirsiz veya bildiğiniz kişilere lütfen emniyet birimlerine ihbar etmenizi rica ediyoruz. Bunu dışında bir diğer sorunumuz ise, biz hayvan severler gerçekten mamasız ve bağışsız kaldığımız, kliniklere ödeme yapamayacak durumlara geldiğimiz durumlar oluyor. İnsanlardan hayvanlara karşı duyarlı olmalarını, bizler onlara yardımcı olurken, bizlere yardımcı olmalarını rica ediyoruz.” 

SU VE MAMA KOYABİLİRSİNİZ 
“İnsan eliyle yapılan, hayvanlara her türlü zulmün önünde olduğumuzu bildirmek isteriz. Ayrıca buradan görevini yapmayan, kanunlara uymayan, kısırlaştırma, yaşatma ve aşılatma faaliyetlerini bulundurmayan belediyelere de bir çağrıda bulunmak istiyoruz; Lütfen şehrinizdeki, ilçenizdeki sokak hayvanlarına sahip çıkın. Onların kısırlaştırılması, aşılatılması ve sağlıklı bir şekilde yaşamlarını devam etmesi için biz Kırıkkale Hayvan Hakları Koruma Derneğine destekte bulunun. Lütfen bireyselde insanların ilk önce kendi sokaklarını ve kapılarının önündeki hayvanlara su ve mama koymalarını rica ediyoruz” dedi. 

Haber: Didem Ceylan Gökberk 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de kişi atık miktarı açıklandı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'ye yapılacak yatırımlar görüşüldü

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne büyük yenilik

Haber Yorumları

Yorum Yaz

15492

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171