KIRIKKALE
25°

Okul servis şoförlerine eğitim verildi 

2021-2030 yılları arasında trafik kazalarından can kayıplarının yüzde 50 oranında azaltılmasını hedefleyen genelde kapsamında okul servis şoförlerine yönelik eğitim verildi.  


HUZUR VE GÜVENLİĞİNİ MUHAFAZA ETMEK
Trafik güvenliği strateji belgesi ile karayolu trafik güvenliği eylem planının da okul servis araçlarına yönelik “etkin, sürekli, yoğun” denetimlerin eğitim faaliyetleriyle birlikte yürütülmesi hedefi kapsamında Kırıkkale’de de çalışmalar devam ediyor. Konu hakkında Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “ Okul servis araçlarıyla yapılan taşımacılık faaliyetlerinin düzenini ve güvenliğini artırmak, olası trafik kazalarını azaltmak ve taşımacılık faaliyetlerini disiplin altında tutarak öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm yol kullanıcılarının huzur ve güvenliğini muhafaza etmek amacıyla her eğitim öğretim döneminde okul servis araç sürücülerine, rehber personeline ve öğrencileri yönelik eğitimler verilmekte, araçlar ve çalışanları Okul Servis Araçları Yönetmeliği’ne uygun denetlenmektedir. “


GEREKLİ BİLGİLENDİRMELER YAPILDI 
“İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün yazıları kapsamında; ilimizde 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için taşıma faaliyetinde bulunan firmalar ile bunların sürücü, rehber personel ve çalışanlarına yönelik trafik güvenliğine katkı sağlaması amacıyla, İl Emniyet Müdürlüğümüz konferans salonunda “Okul Servis Araçları Şoförleri ve Rehber Personeline Yönelik Bilgilendirme Eğitimleri” birimimiz personelleri tarafından düzenlenmiştir. Ayrıca eğitim ve bilgilendirme toplantısına Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü personelleri katılarak, bölgelerinde okul servis taşımacılığı faaliyetlerinin denetimleriyle ilgili yapılan çalışmalar hususunda katılımcılara bilgiler verilmiştir. Bunun yanı sıra Kırıkkale Yeşilay Danışma Merkezi tarafından hazırlanan Yeşilay Danışma Merkezi Tanıtım Sunumu sosyal hizmet uzmanı Burak Kaan Ateş tarafından yapılmıştır” ifadesine yer verildi.

Haber: Burak Çalışkan

İlginizi Çekebilir

Milletvekili Öztürk: "150 kişilik polis açığı giderilmeli"

İlginizi Çekebilir

Veysel Kutluca: “Gecekondu kiraları dahi 7 bin 500 TL”

İlginizi Çekebilir

Çök-kapan-tutun tatbikatı gerçekleştirildi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

73623

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171