°

Sanayi siteleri için önemli karar! Aidat dönemi bitiyor

Gün geçtikçe orantısız artan aidatlara dur deniyor. TBMM2ye gelen yasa ile kirayı geçen bina aidatlarının son bulması hedefleniyor.


SANAYİ SİTELERİNİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

TBMM’ye gelen yasa gündeme bomba gibi düştü. Gayrimenkullerde talep edilen aidatlar, ödeme güçlüğü çeken mal sahipleri ve kiracılar için bir sorun olmaya devam ediyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak için oluşturulan "Tesis Yönetim Yasası" Meclis'e geldi. Bu yasa; iş yerlerini, konutları ve sanayi sitelerini yakından ilgilendiriyor.

FAHİŞ AİDATLAR BİTECEK

Düzenleme geçtiğinde fahiş aidat artışları durdurulacak. Aidatlar devlet güvencesine alınacak. Apartman yönetiminin genel kurulu toplanıp gerekli karar alınmadan Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) o ay açıkladığı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) üzerinde artış yapılamayacak.

EK MASRAFLAR DA OY ÇOKLUĞUYLA BİTECEK

Site sakinleri ek bir hizmet için ortak karar alırsa, bu maliyet yine maliklerin oy çokluğu ile kabul edilmek zorunda. Bunun için yasada bulunan "Malik çoğunluğu olmadan artış yapılmayacak." maddesi, yasa taslağının en önemli maddesi konumunda.

DEVLET GÜVENCESİNDE OLACAK

Meclis'e gelen "Tesis Yönetim Yasası" ile birlikte aidatların devlet güvencesine alınması bekleniyor. Türkiye'de yaklaşık 20 milyon kişi, bir tesis yönetim şirketinden hizmet alarak yaşıyor. Bu nedenle yasa, günlük hayata doğrudan temas eden en kritik düzenlemelerden biri olarak kabul ediliyor. Yasanın görüşülerek, son halinin verildikten sonra 2026'da uygulamaya geçmesi amaçlanıyor.

İlginizi Çekebilir

Köylere sosyal hizmet bilgilendirmesi

İlginizi Çekebilir

Özaydın: “Tüketici hal yasasından umutlu, ama çözüm başka yerde”

İlginizi Çekebilir

Kırsal bölgelerde sorunlar gideriliyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

54688

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171