KIRIKKALE
24°
01:11

Akşam'a Kalan Süre

2022 asgari ücret ne kadar olacak?

Türkiye genelinde milyonlarca emekçinin beklediği ve yılbaşı itibariyle zamlanacak olan asgari ücretin ne kadar olacağı merak konusu.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili dillendirilen rakamların gerçeği yansıtmadığını if


KOMİSYON TARAFINDAN BELİRLENECEK 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücretin Komisyon kararıyla belirlendiğini hatırlatarak, "Şimdiden rakam telaffuz etmek doğru değil. Ekim, kasım, aralık ayları sonrasında enflasyon rakamlarını göreceğiz ve Komisyon karar verecek" dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Asgari ücretin 9 bin lira olacağına ilişkin iddiaları değerlendiren Bilgin, asgari ücretin üzerinde rakam yarıştırılacak bir konu olmadığını söyledi.


ŞİMDİDEN RAKAM TELAFFUZ ETMEK DOĞRU DEĞİL
Asgari ücretin kendisinin de karar verebileceği bir konu olmadığını dile getiren Bilgin, "Asgari Ücret Komisyonu'nun kararıyla ortaya çıkacak bir konu. Böyle loto tahmini yürütür gibi şu kadar olacak, bu kadar olacak gibi açıklamaları kim yapıyor bilmiyorum ama bunların hiçbir geçerliliği yok" dedi. Asgari ücret için yasal ve hukuki sürecin belli olduğunu vurgulayan Bilgin, "Keyfi olarak belirlenmez bu. Şimdiden rakam telaffuz etmek doğru değil. Ekim ayındayız. Ekim, kasım, aralık ayları ve sonrasında enflasyon rakamlarını göreceğiz ve komisyon karar verecek. Keyfi olarak çıkıp asgari ücret rakamı şu olacak ya da bu olacak demek mümkün mü? Bunları söyleyenlerin hiçbiri gerçeği yansıtmıyor. Ya süreçten bihaberler ya da öylesine tahmin olarak açıklıyordur herhalde” dedi. 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de altın ne kadar?

İlginizi Çekebilir

TÜİK, “Türkiye ekonomisi yüzde 7,6 büyüdü”

İlginizi Çekebilir

2022 asgari ücret ne kadar olacak?

Haber Yorumları

Yorum Yaz

33790

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171