KIRIKKALE
19°
01:57

İkindi'ye Kalan Süre

AFAD’tan Yahşihan’a eğitim

Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce Yahşihan Belediyesi personellerine Afet Farkındalık Eğitimi verildi.


PERSONELLER BİLGİLENDİRİLDİ 
6 Şubat depreminden hemen sonra Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz Kırıkkale’de bir ilki gerçekleştirerek Afet İşleri Müdürlüğü kurmuş ve 20 kişilik bir Yahşihan Arama Kurtarma timi oluşturmuştu. Olası bir afet durumuna hazırlıklı olabilmek için her fırsatta arama kurtarma eğitimi alan Afet İşleri Müdürlüğü personelleri yanı sıra bu eğitimle tüm belediye personelleri de bilinçlendirildi.


AFET DURUMUNDA NE YAPILMALI 
Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince, temel arama kurtarma eğitimi kapsamında bilgilendirilen Yahşihan Belediyesi personelleri sismik enkaz altı dinleme cihazı kullanmayı ve düğüm tekniklerini öğrenmenin yanı sıra araçlar, kesici ayırıcı malzemeler hakkında da eğitim aldılar. 


HALKIMIZIN GÜVENLİĞİ İÇİN HAZIRIZ 
Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz konu hakkında “ Öncelikle böyle bir ekibi kurmuş olmakla gurur duyuyorum fakat eğitimlerimiz sadece ekibimizle kalmamalı tüm belediye personellerimiz bu konuda bilinçli olmalıydı. Bu nedenle bu eğitim bizler için ayrı bir öneme sahip. Yahşihan önümüzdeki her türlü doğal afete tam hazırlıklıdır. Bugün de personelimize afet farkındalık eğitimi verildi. Olası bir afet durumunda donanımlı ve eğitimli personelimiz olmasına gayret gösteriyoruz. Halkımızın sağlığı ve güvenliği için daima hazır olmaya çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Limak beton döktüğü betonu temizledi 

İlginizi Çekebilir

Ormanlara giriş yasak!

İlginizi Çekebilir

Karapınar Ailesinden Türkyılmaz’a Büyük Destek

Haber Yorumları

Yorum Yaz

17578

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171