KIRIKKALE
21°
00:17

Öğleye kalan Süre

Ağırtaş, "Ücretsiz meme kanseri taraması yaptırabilirsiniz"

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajda, erken tanının ölüm hızını düşürmede etkili olduğu belirtildi. 


“EN SIK GÖRÜLEN KANSER TÜRÜ”
Kırıkkale İl Sağlık Müdür Murat Ağırtaş, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla mesaj yayımladı. Meme kanserinin en sık görülen kanser türleri arasında olduğunu belirten Ağırtaş, “Ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve aynı zamanda en sık ölüme neden olan meme kanseri, meme dokusunda yer alan hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile ortaya çıkmaktadır. Erkeklerde meme kanseri kadınlara oranla çok daha az sıklıkla izlenmektedir. Gerek dünyada gerekse ülkemizde en sık izlenen ilk on kanser arasında ilk sırada yer almaktadır. Ülkemizde meme kanseri her 4 kadın kanserinden birisi olmayı sürdürmektedir.” dedi.

“ÖLÜM HIZI DÜŞÜRÜLEBİLİR”
Erken teşhis sonucu ölüm hızının düşürülebileceğini belirten Ağırtaş, “Erken evrelerde tespit edilen meme kanserlerinin hem tedavileri daha başarılı olmakta hem de yaşam kalitesi önemli ölçüde artmaktadır. Bu sebeple, yürütülen toplum tabanlı taramalar yolu ile kadınlarımızın olası bir kanser gelişimi durumunda kanser gelişim sürecini erken evrede, henüz klinik bulgular ortaya çıkmadan tespit etmek ve kadınlarda meme kanserine bağlı ölüm hızını düşürmek mümkün olabilmektedir.” ifadelerini kullandı.

“HALKIMIZA ÜCRETSİZ HİZMET”
KETEM ve Aile Sağlığı Merkezinde kanser taramasının ücretsiz yapıldığını belirten  Ağırtaş, “İlimizde kanser erken teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından yapılan Kanser tarama programlarına Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) ve Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM) dahil edilmiştir. Bu merkezlerimizde Avrupa Birliği Kalite Standartlarına uygun tarama programları ile son teknoloji dijital mamografi cihazlarımız yoluyla halkımıza ücretsiz olarak hizmet verilmektedir. Yine bu merkezlerimizde halk eğitimleri, KKMM (Kendi Kendine Meme Muayenesi Eğitimi) ve ücretsiz broşür dağıtımı da yapılmaktadır. Ulusal Kanser Kontrol Programımızda; tarama stratejilerinin yanı sıra korunma ve önleme programları ve halkın konuya ilişkin bilinçlendirilmesi çalışmaları da etkili olarak yürütülmektedir.” dedi.

“YILDA BİR KEZ DOKTOR KONTROLÜNE GİDİLMELİ” 
Yılda bir kez, doktor kontrolüne gidilmesi gerektiğini belirten İl Sağlık Müdür DR Ağırtaş, “40-69 yaş arası kadınlarımızın ayda bir kendi kendine meme muayenesi yapmalı, yılda bir kez de doktora meme muayenesi için gitmelidir. Bu yaş aralığındaki tüm kadınlarımızı ücretsiz meme kanseri taramalarını yaptırmak üzere Fabrikalar Mahallesi 25. Sokak No: 3 (Eski Tıp Fakültesi Hastanesi Binası) adresinde hizmet veren (KETEM) Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezine davet ediyor, ilçe ve köylerimizde gezici olarak hizmet sunan Mobil Kanser Tarama Aracımızda meme kanseri ve diğer kanser taramalarını yaptırmak üzere bekliyoruz.” dedi.

Haber: Burak Çalışkan
 

İlginizi Çekebilir

UMKE ekipleri 114 kişiye ulaştı 

İlginizi Çekebilir

İzmarit atma tohum at

İlginizi Çekebilir

211 yabancı uyrukluya sağlık eğitimi 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

16470

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171