KIRIKKALE
24°

AK Parti’de adaylık için usul ve esaslar belirlendi

Türkiye bir yandan depremin yaralarını sarmaya çalışırken, diğer yandan adım adım seçime gidiyor. Siyasi partilerde seçim hazırlıkları yapılırken, milletvekilliği aday adaylığı için usul ve esaslarda netlik kazanmaya başladı.


ALINDI BELGESİ KARŞILIĞINDA 
Partisinden yapılacak Milletvekilliği Aday adaylığı başvurusunda uygulanacak usul ve esaslar hakkında açıklama yapan AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mustafa Kaplan, başvuruların 16 Mart Perşembe saat 21.00’a kadar devam edeceğini ifade etti. 6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından Türkiye yaralarını sarmak için çalışırken, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için çalışmalar başladı. Teşkilatlarda seçim hazırlıkları sürerken, Siyasi Partilerde adaylık için uygulanacak kriterler netlik kazanıyor. Partisinden yapılacak Milletvekilliği Aday adaylığı başvurusunda uygulanacak usul ve esaslar hakkında açıklama yapan AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mustafa Kaplan, başvuruların 16 Mart Perşembe saat 21.00’a kadar devam edeceğini ifade etti. 

BAŞVURULAR BİZZAT YAPILACAK 
Milletvekili adaylık başvurusunun AK Parti Genel Merkezi’ne veya İl Başkanlıklarına, alındı belgesi karşılığında, bizzat yapılacağının altını çizen Kaplan, Adaylık Başvurularının, (basvuru.akparti.org.tr) adresinde bulunan formların, E-BAŞVURU yöntemiyle doldurularak istenilen eklerle birlikte sisteme aktarılmak suretiyle adaylık ön başvurusu yapılabileceğini ifade etti. Kaplan, adaylık başvurularının Parti İl Sekreterliğince, İl Sekreteri Hakan İlhan tarafından kabul edileceğini belirtti. 

SADE BİR SEÇİM KAMPANYASI YÜRÜTÜLECEK 
Bir yandan depremin yaralarını sarmak için teşkilat olarak yoğun bir çaba harcadıklarını belirten Kaplan, öte yandan seçim hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğünü dile getirdi. Ülkemizde yaşanan felaket nedeniyle AK Parti olarak sade bir seçim kampanyası yürütüleceğinin altını çizen Kaplan “Başvurunun kesinleşmesi için aday adayları, bizzat ilgili teşkilat birimine giderek sistemde doldurdukları formun çıktısını imzalayacaktır. Aksi halde başvurular işleme konulmayacaktır.” 

İMZALANIP MÜHÜRLENEREK VERİLECEKTİR
“Adaylık başvurusunu basvuru.akparti.org.tr adresinde bulunan e-başvuru yöntemiyle yapamayanlar, ilgili Teşkilat birimine giderek de bizzat başvuru işlemlerini yaptırabileceklerdir. Başvuru formları, ilgili Teşkilat Kademesince “Gelen Evrak” kayıt defterine tarih ve sıra numarası verilmek suretiyle kaydedilecek ve aday başvurusunu yapana, başvurunun yapıldığına dair tarih ve sıra numarasını gösterir “Alındı Belgesi” imzalanıp mühürlenerek verilecektir” dedi. Kaplan, adaylık başvurusu yapanların genel merkez tarafından belirlenen başvuru için bağış miktarının AFAD’ın ilgili banka hesaplarına aday adayının adı soyadı, T.C. Kimlik numarası ve doğum tarihi yazılacak belirtilerek yatırılacağını ifade etti. 

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Kaplan, basın mensuplarıyla buluştu

İlginizi Çekebilir

Saygılı, AK Parti kadın kollarıyla buluştu

İlginizi Çekebilir

Kaplan’dan TOKİ konutları müjdesi 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

97048

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171