KIRIKKALE
26°

Bakan müjdeyi verdi: Delice otoyolu ihaleye çıkacak

İç Anadolu Bölgesi’nin merkezinde bulunan ve 43 ilin geçiş güzergahına ev sahipliği yapan Kırıkkale’nin ulaşım alanında yol problemine neşter vurulacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu müjdeyi verdi!


İSTANBUL HAVALİMANI'NDAN 22 MİLYOR AVRO GELİR
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki iddialarına ilişkin "Sayın Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında yaptığı, her zamanki maalesef üzülerek izlediğimiz yalanların ve hezeyanların tekrarlanması şeklinde. Bugünkü rakamlar tamamen uydurmadır, 22 milyar rakamı konuşuluyor, evet bir 22 milyar rakamı var, İstanbul Havalimanı'ndan 22 milyar avro artı KDV direkt devlete gelir artışı sağlanacak." dedi.

ETKİLERİ ORTADAN KALKACAK
Bakan Karaismailoğlu, havalimanı muhabirleri ile bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 28 Haziran-1 Temmuz arasında, "ICAO Global Implementation Support Symposium" toplantısının Türkiye'de düzenleneceğini anımsatan Karaismailoğlu, 140 ülkeden 1000'e yakın katılımcının İstanbul'da buluşacağını söyledi. Havacılık sektöründe çok önemli gelişmeler yaşandığına işaret eden Karaismailoğlu, şunları kaydetti: "Hedeflerimiz vardı ama maalesef son iki yıldır devam eden pandemi sürecinde, bütün sektörlerde olduğu gibi özellikle havacılık sektöründe de çok ciddi sıkıntılar yaşadık.  Bugünlerde pandeminin etkilerini çok az hissetmeye başladık ve bu yıl itibarıyla da pandeminin etkileri ortadan kalkacak.” 

BİZ YAPTIĞIMIZ İŞLERİN ARKASINDAYIZ
Karaismailoğlu, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki iddialarına da yanıt vererek, Bu projeler halkımızın hayatını kolaylaştıran, ülkemizin ekonomisine, istihdamına, üretimine, turizmine oldukça fazla katkılar yapan çok kıymetli projelerdir. Bunlar Türkiye'nin projeleridir. Bunların hesabı kitabı hepsi yapılmıştır, bu projeler tamamen kamuya açık olan ihalelerdir ve bir yarışma sonucunda kazanılmış olan ihalelerdir. Aynı şekilde önümüzdeki günlerde Antalya- Alanya ve Ankara-Kırıkkale-Delice otoyol ihalelerini de yapıyoruz. Burada da bu işi yapabilecek kabiliyetteki bütün firmalar girip bu yerlere teklif verebilirler. ve bir yarışma sonucunda kamu açısından uygulanan bir teklif seçilerek, bunlar iş sözleşme yapılır ve sözleşme diliminde, sözleşme dahilinde bu projeler yapılıp bitirilir” dedi,

Haber: Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Ankara-Kırıkkale-Delice otoyol ihalesi ertelendi 

İlginizi Çekebilir

Ankara-Kırıkkale-Delice otoyolu ihaleye çıkıyor

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale-Delice otoyol ihalesi bir kez daha ertelendi 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

53238

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171