KIRIKKALE
21°
00:59

Öğleye kalan Süre

Delice’de şeffaf belediyecilik örneği

Başkanlık görevine geldiği günden itibaren vatandaşların takdirini toplayan Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem, şeffaf belediyecilik anlayışı kapsamında her yıl olduğu gibi bu yılda 2022 belediye gelir ve gider bütçelerini vatandaşlara dağıttı.


BAŞKAN ÖZDEM, BELEDİYENİN GELİR VE GİDER BÜTÇE DÖKÜMÜNÜ VATANDAŞLARA DAĞITTI 

29 MİLYON LİRALIK GELİR VE GİDER BÜTÇESİ
Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem, her yıl Ocak ayında bir önceki yılın gelir ve gider bütçesine ilişkin dökümü vatandaşlarla paylaşıyor. Personeliyle birlikte çarşı-pazar dolaşan Başkan Özdem, çıkardığı 29 milyon liralık gelir ve gider bütçesine ilişkin hazırlanan dökümü, vatandaşlara elden teslim etti. Görevinde 9’uncu yılını tamamladığını belirten Başkan Özdem, göreve gelirken vatandaşa “şeffaf belediyecilik” anlayışı sözü verdiklerini söyledi.

GELİŞEN VE BÜYÜYEN TÜRKİYE 
Yılın ilk ayında vatandaşlara belediye bütçesi hakkında hesap verdiğini ifade eden Başkan Özdem, açıklamasında şunları kaydetti:  “Yeni bir yıla girdik, yeni yılın; umut, sağlık ve mutluluk getirmesini ilçeme ve ülkeme temenni ediyorum. Her yıl olduğu gibi bu yılda 2022 yılının bitimiyle birlikte her Ocak ayının ilk haftası veya ikinci haftası vatandaşlarımıza seçim öncesi söz verdiğimiz ‘şeffaf belediyecilik’ anlamında; ‘sizlerle birlikte yöneteceğiz, sizlerle birlikte üreteceğiz, sizlerle birlikte ne gelir elde etmişiz ve bu gelirleri de dizin adınıza nereye harcamışız’ şeffaf bir şekilde hesap vereceğim diye söz verdik. Gelişen büyüyen Türkiye’de Delice’de her daim nasibini ve bereketini her daim almış oldu.”

ÖZDEM: “TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDUK”
2022 yılı bütçesinin 29 milyon lira olduğunu ifade eden Başkan Özdem, “En ince detayına kadar hazırlanan gelir ve gider bütçesi dökümünü vatandaşlarımıza dağıttık.  Bu da vatandaşımızda bir memnuniyet uyandırıyor, neden? Başkan her daim şeffaf. Başkanın gizlediği sakladığı bir şey yok. İlçeyi de birlikte yönetiyor ve birlikte de hareket ediyor. ‘Şeffaf belediyecilik’ anlayışıyla yaptığımız çalışmalar sayesinde bir önceki seçimde yüzde 86 oranında aldığımız oy ile Türkiye birincisi olduk” dedi. 

BÜTÇEMİZİ 29 MİLYON LİRAYA KADAR ÇIKARTTIK
Yapılan bu tür faaliyetlerinin artı yönde etkilediğinin altını çizen Başkan Özdem, “Biz bu şekilde de hizmetlerimize devam edeceğiz. Vatandaşın aklında bir tereddüt yok. Bu çalışmalarımızı da artı yönde etkiliyor. Toplam kalite yönetiminin önemini de bir kez daha ortaya çıkarmış oluyor. Göreve ilk başladığımız dönemde bir milyon lirayla aldığımız bütçeyi, 29 milyon liraya kadar çıkarttık. Bu tür faaliyetlerimizi her daim vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz” ifadesinde bulundu.

Haber: Ahmet Gökdemir 

 

İlginizi Çekebilir

Delice Belediyesinden sahipsiz hayvanlar için mama desteği

İlginizi Çekebilir

Delice’ye yeni belediye binası yapılacak 

İlginizi Çekebilir

Delice’de şeffaf belediyecilik örneği

Haber Yorumları

Yorum Yaz

74977

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171