KIRIKKALE
25°

Emekli milletvekillerine müjde

Devlet memurlarına ve emekli maaşlarına yapılan iyileştirmeler sonrası emekli milletvekillerinin gözleri meclise çevrilmişti. Beklenen haber çok gecikmeden meclisten geldi. 


YÜZDE 25 ZAM UYGULANACAK 
Emekli milletvekili maaşlarında torba yasa teklifine özel hüküm kondu. Buna göre maaşlarına yüzde 25 zam yansıtılacak. Böylelikle emekli milletvekillerinin ortalama 55 bin TL olan aylıklarının 64 bin TL yerine, yaklaşık 69 bin TL’ye çıkarılmasının yolu açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde memur maaşlarıyla ilgili zam düzenlemesini duyurmuştu. 

15 TEMMUZ'DA HESAPLARA YATACAK 
Emekliler ve memur maaşlarına yapılan ara iyileştirmelerden sonra gözler maaşların yatacağı güne çevrildi. 15 Temmuz Çarşamba günü hesaplara yatacak. SSK, BAĞ-KUR, memur emeklisine yılın ikinci yarısında uygulanacak zam oranı da yüzde 25 olarak güncellendi.

TORBA YASASI TEKLİFİ YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR
Emekli milletvekillerine maaşlarına yapılacak iyileştirme harekete geçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gerçekleştirilen görüşmelerde emekli milletvekillerinin maaşlarına Yüzde 17,55'le sınırlı kalmasın dendi ve 25'e çıkarılmasına karar kılındı.  

YENİDEN DÜZENLEME YAPILACAK 
“Maddeyle 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 43’üncü maddesine istinaden emekli aylığı alanların emekli aylıklarının 5510 sayılı Kanun’un 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı sayılan emekli memurlar ile hak sahiplerine ödenen aylıklarda yapılacak yüzde 25 oranındaki artışa paralel olarak yeniden düzenlenmesi amaçlanmaktadır.”

Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Çiftçiler için alım prim desteği müjdesi

İlginizi Çekebilir

Emekli milletvekillerine müjde

İlginizi Çekebilir

LPG’ye 48 kuruşluk zam

Haber Yorumları

Yorum Yaz

51016

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171