KIRIKKALE
21°
00:43

Akşam'a Kalan Süre

Emniyet ve Jandarma personeline ilkyardım eğitimi verildi

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Birimi personeli tarafından, karayolları trafik güvenliği eylem planı ve güvenli sistem yaklaşımı çerçevesinde, trafik kazası sonrası olay yerine ilk giden ekipler


SERTİFİKA VERİLDİ
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından verilen eğitimde kaza sonrasında yaralının hayati fonksiyonlarının devam ettirilmesi ve mevcut durumlarının daha kötüye gitmesini önlemek adına Kırıkkale İl ve İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli trafik polisleri ile İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik personellerine teorik ve pratik aşamaları olan temel ilkyardım eğitimi verildi. Dört hafta boyunca, gruplar halinde süren eğitimlerde,  temel yaşam desteği,  hava yolu tıkanıklığı, kanamalar ile hasta ve yaralı taşıma tekniği ile ilgili konularda bilgiler verildi. Kursiyerlere 16 saatlik teorik eğitimle birlikte, maketler üzerinde pratik uygulamalar yaptırılarak aldıkları teorik eğitimin pekiştirilmesi sağlandı. Eğitimin sonunda kursiyerler sınava tabi tutularak başarılı olan katılımcılara Temel İlkyardım Sertifikası verildi. Bilindiği gibi kaza, beklenmedik bir zamanda ve beklenmedik şekilde, yaralanmalara, can ve mal kayıplarına neden olan olaylardır.  Kaza denilince akla en fazla trafik kazaları gelmektedir. Bu eğitimin amacı kazalarda veya doğal afetlerde, ilk yardım konusunda eğitim almış kişilerin yaralılara müdahale etmeleri,  kazaya uğrayan kişilerin en az zararla kurtulmalarını sağlamaktadır. 
 

İlginizi Çekebilir

Jandarma Lojistik merkezi için geri sayım

İlginizi Çekebilir

Jandarma’dan sokak hayvanlarına sıcak yuva 

İlginizi Çekebilir

Besiciyi hedef alan dolandırıcılar yakalandı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

30293

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171