KIRIKKALE
22°
01:19

Akşam'a Kalan Süre

En güzel bal kabağı için yarıştılar 

Aşağı Mahmutlar Sosyal Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen ‘Bal Kabağı Festivali’ her yıl olduğu gibi bu yılda renkli görüntülere sahne oldu. En büyük ve en lezzetli kabağı yetiştiren çitçiler, festivalde birinci o


AŞÇILAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER 
Aşağımahmutlar’da hafta sonu rengarenk bir festival gerçekleştirildi. Geleneksel hale getirilen 4’üncü ‘Bal Kabağı Festivali’ bu yıl Şehit Cezayir İlkokulu bahçesinde düzenlendi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı festivalde ayrıca aşçılarda hünerlerini sergileyerek, bal kabağından yapılan tatlı çeşitlerini yapma imkanı buldu. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, daha sonra Kırıkkale Belediyesi mehter takımı tarafından seslendirilen marşlar ile devam etti.

GEREKEN ÇABA VE GAYRETİ GÖSTERİYORUZ 
Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden faciasında şehit düşen madencilere yönelik duaların edildiği etkinlik daha sonra konuşmalarla devam etti. Dernek Başkanı Emre Sancar, her yıl olduğu gibi bu yılda bu etkinliği gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Örf ve adetlerin yaşatılması amacıyla mücadele verdiklerini ifade eden Sancar, “Bu tür festivaller, halkımız arasında birlik ve dayanışma duygusunu daha da üst seviyelere çıkartıyor. Kardeşlik duygularının daha geliştirilmesine öncü olan bu festival hepimize yeniden hayırlı olsun” dedi. 

GELENEKLERİMİZ YAŞATILMALIDIR 
Festivalde çiftçilerin yanı sıra aşçılarda hünerlerini sergiledi. Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Birliği İl Temsilcisi Şef Hüseyin Şipal'de ekibiyle birlikte festivale katılanlar arasında yer aldı. Festival hakkında konuşan Şipal, " eğitmen şef Erhan Çağlıyan şef Muhammed Şakir Çelebi şef Ahmet Dilsizoğlu önderliğinde Kırıkkale Aşağı Mahmutlar köyü kabak festivaline katıldık. Burada Osmanlı saray mutfağından balkabağı çanağında kuzu güveç, ( taş fırında 3.5 saate pişiyor) cevizli balkabağı mücver,  balkabağı taratör, balkabaklı kuş üzümlü köy pilavı ve balkabağı tatlısını Şehit Ali Tonga MTAL öğrencileri ve şeflerle beraber yaptık ve misafirlere protokole ikram ettik. Gayemiz geleneksel ve yöresel Türk mutfağının yaşaması ve yaşatılması” şeklinde konuştu. Etkinlik yarışmanın yapılması ve festivale katılanlara kabak ikramıyla sona erdi.

Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de Gazze'ye destek için kermes düzenlendi

İlginizi Çekebilir

Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın acı günü 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

64310

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171