KIRIKKALE
26°
00:59

Akşam'a Kalan Süre

Grip vakaları artıyor, aşılarınızı yaptırın!

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte hastalıklar artmaya başladı. Grip vakaları nedeniyle hastanelerin acilleri adeta dolup taşarken, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, aşı uyarısı yaptı. Ağırtaş, “Hastalıktan korunmada en etkili yöntem grip aşısıdır” dedi


GRİP VAKALARI ARTIYOR 
Havaların her geçen gün soğumasıyla birlikte hastalıklar artmaya başladı. Grip, çoğu kişide hafif seyretmesine rağmen yaşlılarda, kronik hastalığı olanlarda ve bebeklerde ağır seyretmekte. Aşı tavsiyesini yineleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, “Grip; influenza virüsünün neden olduğu bulaşıcı bir solunum yolu hastalığıdır. Ekim ayından Mart ayının sonuna kadar olan dönemde daha fazla ve etkili şekilde görülmektedir. Ateş (38 °c ve üzeri), titreme, baş ağrısı, kas ve eklem ağrıları, boğaz ağrısı, burun akıntısı, halsizlik gibi belirtilerle kendini göstermektedir. İlimizde de mevsimine uygun olarak hızlı bir vaka artışı görülmektedir” dedi. Gazetekale.com

SOLUNUM YOLUYLA BULAŞIYOR 
Ağırtaş, “Hasta kişiler hekim önerisi olmadan ilaç kullanmamalı, bol sıvı almalı, beslenmelerine dikkat etmelidir. Grip virüslerin neden olduğu bir hastalık olduğu için antibiyotikler etkili değildir. Vatandaşlarımızın gereksiz ilaç kullanımından sakınmaları önemlidir. İnfluenza virüsü, hasta kişilerin öksürme, hapşırma ve konuşma esnasında yaydıkları damlacıkların, sağlıklı bireyler tarafından solunum yoluyla alınmasıyla bulaşmaktadır. Hastalıktan korunmak için kalabalık ve kapalı ortamlardan mümkün olduğunca uzak durulmalı, hasta kişiler ile yakın temastan kaçınılmalı, eller sık sık yıkanmalı ve kişisel hijyen kurallarına dikkat edilmelidir.” 

EKİM VE KASIM AYLARINDA YAPILMALI
“Hastalıktan korunmada en etkili yöntem grip aşısıdır. Ülkemizde, grip aşısı risk grubundaki kişilere reçete ile ücretsiz olarak yapılmaktadır. Her yıl mevsimsel gribe neden olan grip virüsü değiştiği için, aşının içeriği de her yıl değişmektedir. Risk grubundaki kişiler her yıl grip aşısını yaptırmalıdır. Grip aşısı tercihen Ekim ve Kasım aylarında yapılmalıdır. Aşılanmayan kişiler ise Mart ayının sonuna kadar aşılanabilir.  Grip aşıları COVID-19’a karşı koruma sağlamamaktadır. COVID-19’a karşı korunabilmek için Turkovac, Biontech, Sinovac aşıları uygulanmalıdır. Risk grubunda olan ve 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın bir Covid aşısı ve bir grip aşısını eşzamanlı yaptırmalarında fayda vardır” dedi.

Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Grip vakaları artıyor, aşılarınızı yaptırın!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

62751

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171