KIRIKKALE
22°
02:37

İkindi'ye Kalan Süre

Kırıkkale Belediyesi atıktan elektrik üretiyor

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin 2022 yılında toplam 4 bin 25 hanenin bir yıllık elektrik ihtiyacının karşılayacak 6 milyon 343 bin kilovat elektrik enerjisi üretimi gerçekleştirdiğini söyledi.


2022’DE 6 MİLYON KİLOVAT ELEKTRİK
Kırıkkale genelinde toplanan atıkların, çeşitli yöntemler kullanılarak metan gazına, metan gazının ise elektrik enerjisine dönüştüğü 580 bin metrekare alanda kurulu Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinde, her yıl binlerce ton katı atık işleniyor ve elektrik üretimi gerçekleştiriliyor. Başkan Saygılı, Katı Atık Tesisinde 2022 yılında 6 milyon 343 bin kilovat elektrik enerjisi ürettiklerini söyledi. Başkan Saygılı, Kırıkkale’de 63 bin ton evsel atık toplandığını belirterek toplanan bu evsel atıklardan 3 milyon 487 bin metre küp metan gazı elde edilerek bu gazdan da elektrik ürettiklerini belirtti. 

ÇEVRE HASSASİYETİYLE ELEKTRİK ÜRETİLİYOR
Saygılı, altyapı, imar, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanında Kırıkkale il genelinin çevresini koruyan önemli çalışmalara da imza attıklarını belirterek “2011 yılından itibaren metan gazından elektrik üretimi gerçekleştirilen tesiste, toplanan atıklar işlenerek elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Burada 2022 yılında 4 bin 25 hanenin bir yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak elektrik ürettik.  Böylelikle de çevre hassasiyetini en üst seviyede tutuyoruz” dedi.

5 YILDA 28 MİLYON KİLOVAT ELEKTRİK ÜRETİLDİ
Çevreci belediye anlayışı hareket eden Kırıkkale Belediyesi, atıkların çevreye zarar vermesi engellenerek düzenli olarak toplanan evsel atıkları Katı Atık Değerlendirme ve Beteraf Tesisinde enerjiye dönüştürülüyor. Burada ayrıştırılan evsel atıklardan üretilen metan gazından elektrik üretin tesis son 5 yılda on binlerce evin bir yıllık elektrik tüketimine eş değer 28 milyon kilovat elektrik üretti.

Haber: Ahmet Gökdemir  

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’nin ihracatı azaldı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de trafiğe kayıtlı 71 bin 385 araç var

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de 18 bin 183 sürücüye ceza yazıldı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

97129

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171