KIRIKKALE
19°
02:0

Öğleye kalan Süre

Kırıkkale Üniversitesi’nden Uluslararası kalite

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, görev süresinin ikinci döneminde geride bıraktığı 1 yılı değerlendirdi. Aslan, Kırıkkale Üniversitesi’nin uluslararası alanda kalitesini kanıtlayan bir üniversite olduğunu söyledi.


GELECEĞE YÖN VEREN ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ
İki dönemdir Kırıkkale Üniversitesi rektörlüğü görevinde bulunan Prof. Dr. Ersan Aslan, geride bıraktığı 1 yıllık süreci değerlendirdi. Aslan, Kırıkkale Üniversitesi’nin uluslararası alanda kalitesini kanıtlayan bir üniversite olduğunu söyledi. Her alanda başarılı olmak için mücadele ettiklerini dile getiren Aslan, “Daha güzel başarılara imza atmak ve bünyemizde bulunan binlerce öğrencilerin hayallerine kavuşmanın mücadelesindeyiz. İnşallah hep birlikte başarılı ve büyük projelere, geleceğe yön veren çalışmalara imza atacağız” dedi.

ÖNEMLİ PROTOKOLLER İMZALANDI
Aslan, sunum eşliğinde ikinci dönemin birinci yılında yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi; “Üniversitemiz ile Kırıkkale Barosu Arasında Lisansüstü Eğitim İş Birliği Protokolü İmzalandı Üniversitemiz ile İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Arasında Tezsiz Yüksek Lisans Programları İş Birliği Protokolü İmzalandı. Veteriner Fakültemiz Teşhis ve Analiz Laboratuvarına “Yeterli” Ruhsatı Verildi. Laboratuvarımızda Bakteriyolojik, Biyokimyasal, Parazitolojik ve Patolojik teşhisleri. Kırıkkale ve diğer illerde yetiştirilen hayvanların hastalıklarının teşhisi. Bölgedeki yetiştiricilerimize (90) ve veteriner hekimlerimize (10) yardım ve desteği.”

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PROJE ÜRETİMİ İÇİN EL ELE
“Türkiye Binicilik Federasyonu (TBF) Başkanı Hasan Engin Tuncer Üniversitemizde Türkiye Binicilik Federasyonu ile 1. Akademik Çalıştayı 25/26.11.2023 tarihinde gerçekleştirilecektir.
Özel Yetenekli Öğrencilerimizle Kavuştuk. Spor Bilimleri Fakültesi / 1014 Aday - 130 Kayıt• Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, antrenörlük eğitimi bölümü, rekreasyon bölümü
Güzel Sanatlar Fakültesi / 644 Aday - 95 Kayıt. Çizgi Film ve Animasyon Bölümü. Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Resim Bölümü. Müzik Bölümü

4 YENİ BÖLÜM İLE 7 YENİ PROGRAM
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'nde. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü (40 Kayıt)
Güzel Sanatlar Fakültesi‘nde Çizgi Film ve Animasyon Bölümü (34 Kayıt) Geleneksel Türk Sanatları Bölümü (5 Kayıt) Endüstriyel Tasarım Bölümü (39 Kayıt). Delice Meslek Yüksekokulu’nda Bağcılık Programı (2 Kayıt) Bitki Koruma Programı (21 Kayıt) Kırıkkale Meslek Yüksekokulu’nda Atçılık ve Antrenörlüğü Programı (40 Kayıt) İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Programı (62 Kayıt) Polimer Teknolojisi Programı (41 Kayıt) Silah Sanayi Teknikerliği Programı (64 Kayıt)"

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU
Evde Hasta Bakımı Programı (50 Kayıt) Üniversitemizde 4 Yeni Doktora Bölümü ile 6 Yeni Yüksek Lisans Programı Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Doktora Çeviribilim (1 Kayıt)
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (1 Kayıt) Yüksek Lisans Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme (9 Kayıt) Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Yüksek Lisans Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Anabilim Dalı (21 Kayıt)”

Haber:Süleyman Ok 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

33095

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171