KIRIKKALE
25°
03:10

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkale'de bin yıllık el yazması İncil ele geçirildi

Kırıkkale’de tarihi eser kaçakçılarına yönelik yaptıkları operasyonda bin yıllık olduğu değerlendirilen 3 adet el yazması İncil kitabı ele geçirdi. İncillerin erken Hristiyanlık dönemine ait olduğu düşünülüyor.


Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, istihbari çalışmalar neticesinde şüpheli Y.K. isimli şahsın üzerinde yapılan kontrolde yaklaşık bin yıllık olduğu değerlendirilen 3 adet el yazması İncil kitabı ele geçirdi. Olayla ilgili bir şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Ele geçirilen İncil kitaplarının, erken Hristiyanlık dönemine ait olduğu ve büyük bir tarihi ve kültürel değere sahip olduğu değerlendiriliyor. Jandarma ekiplerinin tarihi eser kaçakçılığına yönelik çalışmalarının devam edeceği bildirildi.

Yapılan operasyonda tarihi eser kaçakçılığının önüne geçilmesi için yapılan çalışmaların önemini bir kez daha ortaya koydu. Jandarma ekiplerinin başarılı operasyonu, tarihi eserlerin korunması açısından önemli bir kazanım sağladı. Ele geçirilen İncil kitaplarının, gerekli incelemelerin ardından bir müze veya arşive teslim edilmesi bekleniyor.

Haber Merkezi

İlginizi Çekebilir

Türk Yapı Emlak’tan sivil toplum kuruşlarına ziyaret 

İlginizi Çekebilir

Milletimiz bizi iktidara çağırıyor

İlginizi Çekebilir

Hüseyin Kahya Hiçyılmaz kimdir?

Haber Yorumları

Yorum Yaz

83990

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171