KIRIKKALE
25°
03:18

Öğleye kalan Süre

Kırıkkale’de en çok işlenen suç ne?

Adalet Bakanlığı, kapsamlı bir araştırma yaparak geçen yıl açılan davalardaki suçları göz önüne alarak Türkiye’nin “Suç Atlası”nı ortaya çıkardı. Peki, Kırıkkale’de en çok hangi suçlar işleniyor? İşte araştırmanın detayları…


ZİRVEDEKİ SUÇLAR KORKUTUYOR
Türk Ceza Kanunu çerçevesinde açılan davalarda, "vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar," 62 ilin en yaygın suçu olarak öne çıktı. Yani Türkiye genelinde yaralama, tehdit, işkence, cinsel saldırı ve tecavüz gibi dikkat çeken suçlar en çok işlenen tür olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle Kırıkkale’nin de yer aldığı Yozgat, Tokat, Sivas, Amasya, Samsun, Ordu ve Çorum gibi iller, vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlarda zirve yaptığı görüldü.

BÜYÜKŞEHİRLERDE İSE DURUM FARKLI
Marmara’da özellikle İstanbul, İç Anadolu’da Ankara ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise "mal varlığına karşı işlenen suçlar" daha ön plana çıktı. 43 ilin geçiş güzergahı Kırıkkale’de en çok işlenen suçlar arasında zehirli madde ve kaçak silah kullanım suçlarının işlendiği ortaya çıkıyor.

KIRIKKALE HALKINDAN GÜVENLİK GÜÇLERİNE TEŞEKKÜR
Güvenlik güçlerinin büyük gayret ve sonuçlarıyla bu ticareti yapan ve kaçak silah kullanan kişi ya da kişiler kısa süre içerisinde yakalanarak adalete teslim ediliyor. Kırıkkale’de yaşayan vatandaşlar İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı başarılı çalışmaları da takdirle karşılıyor.

Haber Merkezi

İlginizi Çekebilir

Hacizli araçlar satışa çıkıyor!

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de en çok işlenen suç ne?

İlginizi Çekebilir

13 ilde çocuk görüşme merkezleri hizmete giriyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

72048

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171