KIRIKKALE
21°
02:3

Akşam'a Kalan Süre

Kırıkkale’de kurduğum hayallerimi yaşıyorum

Babasının mesleği nedeniyle 7 yaşına kadar Kırıkkale’de büyüyen ve film sektörünün önemli isimleri arasında yer alan yönetmen, oyuncu ve senarist Müfit Can Saçıntı, 70’li yıllarda Kırıkkale’de kurduğu hayallerin bugün gerçeğini yaşadığını söyledi.


SAÇINTI: “ÇOCUKLUK YILLARIMDA İLK SİNEMAYLA KIRIKKALE’DE TANIŞTIM”

Babasının mesleği nedeniyle 7 yaşına kadar Kırıkkale’de büyüyen ve film sektörünün önemli isimleri arasında yer alan yönetmen, oyuncu ve senarist Müfit Can Saçıntı, 70’li yıllarda Kırıkkale’de kurduğu hayallerin bugün gerçeğini yaşadığını söyledi. 


YAŞANTIYI SORGULAMAK GEREK
"Mandıra Filozofu", "Yengen ve Şengen", "Yaşamak Güzel Şey", "Babamın Ceketi" ile Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle zor koşullarda çekilen "Maskeler de Düşer" filmlerine imza atan ve ömrünün çocukluk yıllarının unutulmaz dönemlerini Kırıkkale’de yaşayan Saçıntı, sinema sektörü ve yaşantısından bazı kesitlerini Gazetekale imtiyaz sahibi Kadir Yahşi’ye anlattı. Hayatta pek çok şeyin hızlı şekilde değiştiğine değinen Saçıntı, bazı düşünce kalıplarının çok çabuk değişmediğine dikkat çekti. İnsanların hayatı çok hızlı yaşadığını söyleyen Saçıntı, bu hızlı yaşamın arasında insanların bazı şeyleri sorgulamadığını vurgu yaptı. 


İNSANLAR HAYATI HIZLI YAŞIYOR  
Kendisinin her şeye karşı olmadığını, yaşanan olaylara sadece farklı açılardan baktığını dile getiren Saçıntı, “Günlük yaşantımızda çoğu şeyi sorguluyorum. Sol kolumuza taktığımız saatten, giydiğimiz elbiseye kadar her şeyin bir sebebi var. İnsanlar neden ve niçin sorusunu sorgulamadan evine aldığı eşyaların sayısı o kadar fazla ki neredeyse çıldırma noktasında. Bunların hepsinin bir kotası olmalıdır diye düşünüyorum. Benim bakış açıma göre bazı şeyleri sorguladığım için Türkiye’de değil, dünya genelinde çoğu şeyin gözden geçirilmesi ve değişmesi lazım diye düşünüyorum” dedi.


PODİUM AVM’DE VATANDAŞLA BULUŞTU 
Alışveriş merkezinin önemli ismi olan Podium AVM’nin girişimleriyle halkla buluşmadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Saçıntı, “70’li yıllarda yaşadığım şehrin insanlarıyla buluşmak bana heyecan verdi. Kırıkkale çok güzide bir şehir. Çocukluk yıllarımda bu şehirde kurduğum hayallerin bugün gerçeğini yaşıyorum. Hayal ettiğimden daha iyi yerde olduğumu düşünüyorum. Babam askeriyede sinemeden sorumluydu. Ev sahibimizin oğlu Saray sinemasında makinistti. İlk sinemayla Kırıkkale’de tanıştım ve bugün buralara geldim.”


TÜRK SİNEMASI FARKLI ALANLARDA BAŞARILI 
Sinema filmlerinde komedinin çok tutuğuna yönelik bir algı olduğunu söyleyen Saçıntı, insanlar kendi hayatlarından bir kesintiyi hangi filmde görürse ona daha çok ilgi gösterdiğine vurgu yaptı. Ticari ve dünyaya satmak için bir film yapmanın da ayrı bir kıstası olduğunu söyleyen Saçıntı, “Türk sinemasında kişisel başarılarımız pek çok alanda ama onu bir türlü sürdürülebilir yapamıyoruz ve bunu kurumsallaştıramıyoruz” dedi.


Haber: Ahmet Gökdemir 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

87991

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171