KIRIKKALE
21°
00:42

Yatsı'ya Kalan Süre

Kızılırmak’ta balıklar ölüyor, halk tedirgin!

Kırıkkale’nin Bahşılı bölgesi güzergahında bulunan Kızılırmak'ta toplu balık ölümleri görüldü. Ölüm nedeni bilinmeyen balıklar, bölge halkını tedirgin etti.


ÖLEN BALIKLAR, SU YÜZÜNE ÇIKIYOR
Türkiye’nin en uzun nehri olarak bilinen bin 355 kilometre uzunluktaki Kızılırmak’ta görgü tanıklarının ifadesiyle yaklaşık bir haftadır toplu balık ölümleri yaşanıyor. Bilinmeyen bir nedenle ölen balıklar, su yüzüne çıkıyor. Irmağın Bahşılı ilçesi güzergahından geçen bölümünde gerçekleşen ölümler, çevrede yaşayan vatandaşlarda tedirginlik oluşturdu. Meydana gelen ölümlerde balıkların, nehirde bulunan ağaçlara ve taşlara takıldığı gözlemlendi.

VATANDAŞLAR YETKİLİLERE SESLENDİ
Çok sayıda balığın telef olduğunu belirten çevre sakinleri, yetkililerin bu durumu biran önce incelemesi gerektiği çağrısında bulundu. Özellikle hafta sonları mesire alanları ve ırmak bölgelerinin vatandaş yoğunluğuna ev sahipliği yaptığını dile getiren çevre sakinleri, ırmağın pis koktuğunu ve bu pis kokunun kaynağından ölüm olabileceğini iddia ettiler.  Çevre sakinleri, “Balıklar telef olmuş, kıyıya vurmuş. Sebebini bilmiyoruz ama baya bir kıyıda ölü balık var ve pis bir koku geliyor ırmaktan. Yetkililerden bununla ilgili araştırma yapmasını istiyoruz” dediler.

Haber: Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Çeşnigir Köprüsü yüzyıllardır tarihe ışık tutuyor

İlginizi Çekebilir

Hint kenevirini sökerken yakalandı 

İlginizi Çekebilir

Selçuklu mimarisi köprü yıllara meydan okuyor 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

37592

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171