KIRIKKALE
28°

Kutluca: “23 yılda gelinen nokta içler acısı!”

Kutluca: “23 yılda gelinen nokta içler acısı!”


ZALİME DESTEK VERİR HÂLE GETİRDİLER

Kutluca, yaptığı basın açıklamasında AK Parti’nin 23 yılını değerlendirdi. Kutluca, “AK Parti kuruluş ilkelerini yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla mücadele olarak açıklamıştı. Ancak bugün, Küresel Yolsuzluk Algı Endeksi’ne göre, Türkiye 180 ülke içerisinde 115. sırada. Yoksulluk tablosu ise çok daha acı. Bugün tüm olumsuz ekonomik göstergelerde dünyada rekor üzerine rekor kırmaktayız. 23 yıl sonra; tüm dünyaya örnek olmuş medeniyetimizi, yüzlerce yıldır bütün mazlumlara el uzatmış devletimizi, zalime destek verir hâle getirdiler!” dedi.

KARŞI DURDUKLARINA BENZEDİLER

Sözlerine, AK Parti’nin 23’üncü kuruluş yıl dönümüne değinerek başlayan Kutluca, “AK Parti kuruluş ilkelerini yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla mücadele olarak açıklamıştı. Ancak bugün, Küresel Yolsuzluk Algı Endeksi’ne göre, Türkiye 180 ülke içerisinde 115. sırada. Yoksulluk tablosu ise çok daha acı. Bugün tüm olumsuz ekonomik göstergelerde dünyada rekor üzerine rekor kırmaktayız. Enflasyon, cari açık, alım gücü, üretim, istihdam ve daha nice verilerde diplerdeyiz. 23 yılda özelleşmeyen kurum neredeyse kalmadı. Yasaklar konusunda ise -maalesef- tüm dünyada mizah unsuru haline geldik. Cezaevleri arasında bilgi yarışması düzenlense hangi ülkenin mahkûmları birinci olur sorusu, artık Türkiye olarak cevaplanıyor. Çünkü dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar gazeteci, akademisyen, yazar cezaevinde bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

TOPLUMUN HER KESİMİ DERİN BİR YOKSULLUK YAŞIYOR

Ülkede belirli bir azınlığın dışında her kesimin derin bir yoksulluk ile karşı karşıya kaldığını belirten Kutluca, “Çiftçi bugün yollara dökülüyor. Çünkü gözü gibi baktığı, aylarca üstüne titrediği ürünü girdi maliyetlerini karşılamıyor. Devletin açıkladığı alım rakamları resmen insanlarla alay etmek için açıklanıyor. Fındık, en önemli ihracat ürünlerimizden. Ancak üretici her üründe olduğu gibi fındık hususunda da hayal kırıklığına uğramış durumda. Bugün Rizeli kardeşimizin yetiştirdiği bir kilo çay ile iki ekmek bile alınamıyor! Simidin 15 lira olduğu bir ülkede devlet buğday alım fiyatını 10 TL 85 kuruş olarak açıkladı. Allah, tarım politikalarımızı belirleyenlere akıl fikir versin” dedi.

MUKTEDİRLER YANKI ODALARINDA MUTLULAR

Tüm ekonomik göstergelere rağmen resmi kurumların açıklamalarını eleştiren Kutluca, “Yankı odasında yaşayan muktedirler ve yandaşları aziz milletimizin bu kötü ekonomi yönetimine ses çıkarmadığını zannediyorsa, yanılıyorlar. Saraydan duyulmayan sesleri, duyanlar var. Saraydan görülmeyeni, görenler var. Sarayda bilinmeyen ya da bilinmek istenmeyenleri bilenler var” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Arabaların çarptığı sığırcık sürüsü telef oldu!

İlginizi Çekebilir

Okulların ihtiyaçları gideriliyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

57731

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171