KIRIKKALE
28°

Milletini değil, liderini düşünen vekiller var!

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, halkı düşünen milletvekili kalmadığını, koltuğunu korumak ve liderinin dediğini yapan vekillerin olduğunu savundu. Enginyurt, “Ülkede bunca sorun, sıkıntı varken kimse ses çıka


ENGİNYURT: “ADALETSİZLİĞE, HUKUKSUZLUĞA, YOLSUZLUĞA, SORUNLARA KARŞI SES ÇIKARTIRSAN YA HAİN YA DA TERÖRİST OLUYORSUN!”

BİN DEFADA KOVULSAM DOĞRULARI SÖYLERİM 
Zaman zaman fevri çıkışlarıyla sosyal medyanın gündemine oturan, sempatik tavırları ve  halk şivesiyle dikkatleri üzerine çeken DP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, bilinen ve bilinmeyen yönlerini Gazetekale imtiyaz sahibi Kadir Yahşi’ye anlattı.  Enginyurt, “Ben halkın vekiliyim. Doğruları söylediğimizde bulunduğumuz yerden bin defa da kovulacağımızı bilsem yine doğruları söylerim, yine halkın sorunlarını dile getiririm.” Enginyurt ile yapılan işte o röportaj:

Nasıl başladı bu hikaye? Nasıl milletvekili oldunuz?
1978 yılında 13 yaşında MHP, ülkücü harekete dahil olduk. 1980 yılında lise öğrencisi iken hapse düştüm 3 yıl hapiste kaldım. 83 yılında hapisten çıktıktan sonra tekrar okula başladım, üniversiteyi bitirdim. Bizim Ocak dergisinin Ordu temsilciliğini yaptık. Milliyetçi Çalışma Partisinde il sekreteri olarak ve 8 yıla yakın il başkanlığı yaptık. 99 yılında 34 yaşında milletvekili seçildik. 2015 yılında tekrar aday oldum 2 bin oyla seçimi kaybettim. 2018 yılının 24 Haziran’ında da 82 bin oyla tekrar ikinci dönem milletvekili seçildim.2,5 yıla yakın MHP’de milletvekilliği yaptık. Cumhur İttifakına uymadığım için bir tesadüfte diyebiliriz ki sizin Kırıkkale milletvekiliniz Disiplin Kurulu Başkanlığı yaptığı bir partiden ihraç edildik.” 


Ordu ile aranız nasıl? Tekrar seçilebilecek misiniz?
“Bizim Ordulular kendini savunan, sesini duyuran, bir milletvekiline, bir belediye başkanına veya bir sanatçıya her daim sahip çıkmış bir memlekettir. Herkesin memleketi güzeldir ama benim memleketim Ordu, bir başka güzeldir. Ordu bizim sevdamızın adıdır. Mor beyazıyla, fındığıyla, deniziyle, bağıyla, bahçesiyle tüm güzellikleriyle Ordu bizim için büyük bir sevdadır. Biz Ordu ve Ordu insanı için mücadele etmeye söz verdik. O sözümüzün gereğini yerine getirdik.  Milletimiz hakkını hukukunu savunan, aynı benim gibi konuşuyor diyen siyasetçiyi seviyor takdir ediyor.” 
 

Sizi diğer vekillerden ayıran özellik nedir?
“Türkiye’nin şuanda sıkıntısı şu lider beni bir dahaki döneme yazmaz diyerek MKE’nin işçileriyle dertlenmeyen siyasilerden çekiyoruz. Kırıkkale’de bulunan Cumhur ittifakının vekilleri tek kelime etmiyor. İktidar partisi milletvekili Keskin’e cezaevi yaptım diye övüneceğine, MKE’yi özelleştirerek binlerce insanın ekmeğiyle oynarken niye sesiniz çıkmadı? Kırıkkale’de MHP ve AKP’ye oy veren kardeşlerimize sesleniyorum. Arkadaş dert ortak değil mi? Doğalgazın artışı karşısında elektriğin artışı karşısında, kira öder gibi elektrik faturası ödemiyor musunuz? Siz AKP’lisiniz diye siz MHP’lisiniz diye sizden para almıyorlar mı?” 

Meclisten Kırıkkale nasıl görünüyor?
“Kırıkkale köy gibi görünüyor. Kırıkkale Türkiye’nin geçmiş dönemde il olma hakkını en fazla hak eden ve o gün çok hızlı büyüyen Demokrat Parti’nin il yaptığı bir vilayet. DP Kırıkkale’ye fazlasıyla önem vermiştir. MKE’yi DP, geleneği getirmiştir Kırıkkale’ye.  Kırıkkale’de ilk elektrik santralini kuran kişi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Mustafa Kemal Atatürk’ten başlamak üzere Kırıkkale’ye yapılanları bu iktidar satmış, bu iktidar Kırıkkale’ye tek bir yatırım hizmet yapmamış. Eskiden diğer şehirlerden Kırıkkale göç alırdı, artık Kırıkkale diğer şehirlere göç yapıyor. Demek ki Kırıkkale bir köye dönüşüyor.”


Size göre Kırıkkale’de eksik olan ne?
“İktidar vekilleri genel başkanlarına gidiyor her şeyin iyi olduğunu söylüyor. Hele bir Ramazan Can diye bir milletvekiliniz var. Allah size başka bela vermesine gerek kalmadan onu vermiş. Gidiyor genel başkanına çok iyiyiz efendim diyor. Bu masa etrafında toplanan Biden’ın adamları 6 kişiye halk onlara itibar etmiyor diyor. Ramazan Can, Biden adam arıyorsa senden daha iyi Biden’ın adamı mı var. Sizden daha iyi Biden’ın partisi mi var? Birleşik Arap Emirliklerine, şerefsiz, hain, FETÖ’cü diyordunuz Cumhurbaşkanı şimdi çıktı kardeşim diyor. İsrail terör devletidir diyordu Cumhurbaşkanı, Herzog’u kırmızı halıyla karşıladı ve tören yaptı.” 


Kırıkkaleli milletvekilleriyle aranız nasıl?
“Ramazan Can’a Kırıkkale’den sormak kolay oluyor. Can kaçak güreşiyor, şimdi işin kolayını da bulmuş bir dahaki dönem aday olmayacağım diyor. Aday olsan ne olur ki seçilemeyeceksin ki. Aday olsan ne olur, sokakta Kırıkkale’de itibarın mı var. Kırıkkale’ye ne verdin, ben özür dileyeceğim devlet destekli bir iş yeri. Bir dönem MHP, diğer dönemler ise Kırıkkale’yi AKP yönetiyor. Kırıkkaleli gençlere öncü oldular da hangi fabrikayı kurdular. Kırıkkale çok kötü bir durumda inşallah Kırıkkaleliler Kırıkkale’yi Kırıkkale yapan iradeyi hatırlarlar.”


Gençler neden Türkiye’yi terk ediyor? Çözüm öneriniz nedir?
“Gençlerimiz farklı kanalları, sizin gibi yerel medyayı izleyerek, ülkedeki gerçekleri gördükçe umutsuzluğa düşüyorlar. A haberi izlemez de sosyal medyada takılır da gerçekleri arayış içerisine girersen sonunda bu ülkeyi terk etmek istersin.  DP olarak gençlerin yarınlarının umutlu olması için hayallerinin gerçek olması için mücadele veriyoruz. Kendilerini, hak ve hukuklarını koruyacak insanları desteklesinler, onların yanında yer alsınlar. Demokrat Türkiye daha güzel olacak.”


Haber: Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Temizyürek, DP saflarına katıldı

İlginizi Çekebilir

Milletin bahçesinin ismini millete sorun!

İlginizi Çekebilir

DP Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı istifa etti

Haber Yorumları

Yorum Yaz

45328

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171