KIRIKKALE
21°
02:22

Akşam'a Kalan Süre

Öğrencilere simülasyon tırında deprem eğitimi verildi

Kırıkkale'de öğrencilere, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) deprem simülasyon tırında, deprem konusunda teorik ve pratik eğitim verildi.


TEORİK VE PRATİK EĞİTİM
AFAD İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen program kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'na konuşlandırılan simülasyon tırında eğitimler başladı. İlk olarak görevlilerce öğrencilere teorik ve pratik eğitim verilen etkinlikte, simülasyon tırında Türkiye'de yaşanmış büyük depremlerin şiddetinde sarsıntılar canlandırılıyor. Eğitime katılan 12. sınıf öğrencisi Sevde Nur Kaplan, depremin duygusunun bile çok ağır olduğunu söyledi.


HEPİMİZİN BİLİNÇLENMESİ GEREKİYOR
Gerçekten bu depremleri yaşayan insanları düşünemediklerini aktaran Kaplan, "Bu nedenle insanların deprem konusunda bilgilenmesi gerekiyor. Deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda hepimizin bilinçlenmesi gerekiyor. Burada bunu öğrendim ve anladım." dedi. Öğrenci Meryem Topkaya da deprem konusunda herkesin daha bilinçli ve duyarlı olması gerektiğini kaydetti. Kentte deprem simülasyon tırında 3 gün eğitim verileceği belirtildi.

Kaynak: AA

İlginizi Çekebilir

Huzur Köy depremzedelerin yanında

İlginizi Çekebilir

Kayıp kadın için seferber olundu: Her yerde aranıyor

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale acil durumlara hazır

Haber Yorumları

Yorum Yaz

48607

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171