KIRIKKALE
24°
00:41

İkindi'ye Kalan Süre

Önal, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına Kırıkkale Ekspres’ini sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yönelttiği gensoruda “Kırıkkale EKSPRESİ seferlerine yeniden başlayacak mıdır? Bunun için bir takvim belirlenmiş midir?” sorusunun cevabını tal


ÖNAL’DAN  GENSORU
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na, 2016 yılında hizmete ara veren Kırıkkale Ekspresi hakkında bir gensoru yöneltti. Kırıkkale’de ikamet eden vatandaşların mecburi şartlar nedeniyle il dışında  çalıştıklarını belirten Önal,  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yönelttiği gensoruda şu ifadelere yer verdi:
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                “Aşağıda yazılı sorularım Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması konusunda Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 98.maddesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğü’nün 96 ve 99. maddeleri uyarınca gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

Kırıkkale ilimiz 2020 yılında 278.703 nüfusa sahip olup, bir bu kadarda çalışma şartları nedeniyle Türkiye’nin farklı illerinde ikamet eden Kırıkkaleli hemşerilerimiz bulunmaktadır. 42 ili birbirine bağlayan vilayetimize komşu illerde çalışmakta olan pek çok hemşerimiz bulunmaktadır. Aileleri Kırıkkale’de yaşayan Ankara, Çankırı, Kırşehir gibi illerde çalışan Kırıkkaleli hemşerilerimiz kimi zaman kişisel araçları ile, kimi zaman ticari ulaşım araçlarını kullanarak, günlük gidiş geliş yapmaktadırlar. 2007 yılı öncesinde hizmet vermeye başlayan ve 2016 tarihine kadar Ankara-Kırıkkale arasında pek çok çalışana hizmet vermiş olan Kırıkkale EKSPRESİ, çalışanların bütçesi açısından oldukça ekonomik olması nedeniyle fazlaca tercih edilen bir ulaşım aracı idi.

Ancak daha sonra demir yolu yenileme ve bakım çalışmaları nedeniyle seferleri kaldırılan Kırıkkale EKSPESİ yıl 2021 olmasına rağmen halen sefere konulmamış ve hizmete başlamamıştır. Kırıkkale Ekspresi’nin yeniden hizmete alınıp alınmayacağı ve seferlerle başlayıp başlamayacağı tüm Kırıkkale halkı tarafından merak edilmektedir.”

“KIRIKKALE EKSPRESS’İ SEFERLERİNE YENİDEN BAŞLAYACAK MI?”

Önal, hazırladığı metinde Adil Karaismailoğlu’na şu soruları yöneltti.

1- Kırıkkale-Ankara arası hizmet veren Kırıkkale Ekspresi kaç yılında kaldırılmıştır? Ne sebeple kaldırılmıştır?

2- Demiryolu yenileme çalışmaları tamamlanmış mıdır? Çalışmalar ne aşamadadır?

3- Kırıkkale Ekspresi seferlerine yeniden başlayacak mıdır? Bunun için bir takvim belirlenmiş midir?

4- Kırıkkale Ekspresi tekrar sefere konulmayacak ise sebebi nedir?

 

 

İlginizi Çekebilir

Elektrik kesintileri vatandaşı canından bezdirdi!

İlginizi Çekebilir

Ahmet Önal, yeniden milletvekili

İlginizi Çekebilir

Önal; ‘Mke’ye işçi alımlarında verilen sözler tutulmadı’

Haber Yorumları

Yorum Yaz

65900

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171