KIRIKKALE
22°
02:16

Akşam'a Kalan Süre

Tekbıyıkoğlu: “Sizler gönül elçilerimiz olacaksınız”

TİKA ve Merhamet İslami Eğitim ve Yardımlaşma Derneği iş birliğiyle Afrika kıtasında bulunan Çad ülkesinden Kırıkkale’ye kurs almak için gelen kursiyerler, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nu ziyaret ettiler.


60 GÜN EĞİTİM ALACAKLAR
Kırıkkale Valiliği himayelerinde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Halk Eğitim Merkezi’nde 9 Eğitmen tarafından, Kuaförlük, Estetiysen, Aşçılık ve Pastacılık ile Türkçe Dil Eğitimi verilmesi için Afrika Çad’dan TİKA ve Merhamet İslami Eğitim ve Yardımlaşma Derneği iş birliğiyle ülkemize gelen 11 bayan kursiyer, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nu ziyaret etti. Toplam 60 gün sürecek eğitim süresince Kırıkkale’de kalacak olan kursiyerlere, Kırıkkale’nin tarihi ve kültürel yerleri tanıtılacak. 60 gün boyunca verilecek eğitime Kırıkkale Valiliği olarak ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, kursiyerler ile sohbet etti.

TEKBIYIKOĞLU, “İNŞALLAH GÜZEL ANILAR BİRİKTİRİRSİNİZ”
Türkiye’de misafir olarak kalan ve daha sonra ülkelerine dönen yabancı misafirlerin döndüklerinde Türkiye’nin ne kadar misafirperver bir ülke olduğunu her zaman söylediklerini belirten Vali Tekbıyıkoğlu, “Yurtdışından Türkiye’ye gelen yabancılar, Türk insanın en önemli özelliğinin misafirperverliği olduğunu söylerler. Siz de ülkemizden ayrıldığınız zaman bizim hakkımızda misafirperverliğimizi hissederek buradan ayrılacaksınız. Buradan öğrenmek istediğiniz alanlarla ilgili çalışmalar yapacaksınız. 60 gün sonra buradan ayrıldığınız zaman hepiniz bizim gönül elçimiz olarak ayrılacaksınız. Bir Türkiye ve Türk sever olarak buradan ayrılacağınızı düşünüyorum. Şehrimiz, sizin gibi renkli simaları görmekten oldukça memnunlar. İnşallah burada güzel anılar biriktirirsiniz” dedi.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER 
Aldıkları eğitimler ile Afrika Çad’da kendi mesleklerini yapacaklarını belirten Dernek Başkanı Mustafa Sadıç, Kırıkkale Valiliği himayelerinde verilecek olan kurslardan ötürü Vali Tekbıyıkoğlu’na teşekkür etti. Vali Tekbıyıkoğlu, ziyarette bulunan Lokman bebek ile yakından ilgilenerek hediye verdi. Ziyaretin ardından Afrika Çadlı kursiyerler ile birlikte Vali Bülent Tekbıyıkoğlu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Tekbıyıkoğlu, depremzede çocuklarla buluştu

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’nin 2053 vizyon planı hazır!

İlginizi Çekebilir

Tekbıyıkoğlu: “Kadına şiddet insanlığa yakışmaz!”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

91719

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171