KIRIKKALE
25°
05:43

İmsak'a Kalan Süre

Yahşihan Belediyesi’nden ahde vefa örneği

Kırıkkale’nin önemli değerleri arasında yer alan ve geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden Neşet Abalıoğlu ile İhsan Kayalak’ın ismi Yahşihan’da yaşatılıyor. Yahşihan Belediyesi tarafından alınan karar gereği Abalıoğlu ve Kayalak’ın ismi sokaklara verild


OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI 
Kırıkkale'nin yetiştirdiği önemli sanatçılardan olan Neşet Abalıoğlu ve Kırıkkale halkının yakından tanıdığı ve geçmiş dönem Kırıkkale Belediye Başkan yardımcılığı görevini yürüten İhsan Kayalak vefatıyla sevenlerini yasa boğmuştu. Ağustos Ayı Olağan Genel Meclis toplantısını düzenleyen Yahşihan Belediyesi’nde karar alınarak Yenişehir Mahallesi 383. Sokağa Neşet Abalıoğlu'nun ismi, Yenişehir Mahallesi 287. Sokağa ise İhsan Kayalak’ın ismi verildi.

VEFA ÖRNEĞİ GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR 
İnsanlara vefasıyla hep ön planda olan Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Yahşihan ilçesinde cadde, sokak ve park gibi yerlere vermiş olduğu isimlerle vefa örneği göstermeye devam ediyor. Yahşihan Belediyesi Meclisi’nde alınan kararlarla çeşitli yerlere verilen isimler özellikle ebediyete intikal etmiş kişilerin isminin yaşatılması konusunda önemli rol oynuyor. 

ÖNEMLİ KİŞİLER ARASINDA YER ALIYOR 
Bu kapsamda geçtiğimiz ay vefat eden Kırıkkale'nin yetiştirdiği önemli sanatçılardan olan Neşet Abalıoğlu’nun ismi Yenişehir Mahallesi 383. Sokağa verilerek “Neşet Abalıoğlu Sokağı” olarak değiştirildi. Kırıkkale halkının yakından tanıdığı ve geçmiş dönem Kırıkkale Belediye Başkan yardımcılığı görevini yürüten İhsan Kayalak’ın ismi ise Yenişehir Mahallesi 287. Sokağa verilerek “Öğretmen İhsan Kayalak Sokağı” olarak değiştirildi.

Haber: Ümmügülsüm Tekin (Stajyer)

İlginizi Çekebilir

Gündoğdu Abalı’nın ismi yaşayacak

İlginizi Çekebilir

Türkyılmaz’dan “Komşum Nasılsın” programına büyük destek

İlginizi Çekebilir

Yahşihan Belediyesi, görme engellilere ışık oluyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

75064

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171