KIRIKKALE
21°

Her 4 kişiden 1’i virüse yakalandı

Yaklaşık iki yıl önce hayatımızı tamamen değiştiren Koronavirüs, hafif şekilde de olsa halen günümüzde etkisini gösteriyor. 2020 yılında kimsenin tanımadığı bir hastalık olarak ortaya çıkan Covid-19’a Kırıkkale’den bugüne kadar toplamda 485 kişi yenik düş


PİK SEVİYELERDE YASAKLAR UYGULANDI 
Tarihler 11 Mart 2020’yi gösterdiğinde Türkiye’de ilk Covid-19 vakası tespit edildi. Pozitif vakanın ardından tüm illerde olduğu gibi Kırıkkale’de gereken tedbir ve önlemler için hemen harekete geçti. Vakanın ilk görüldüğü zaman dilimlerinde kimsenin bilmediği bir hastalıkla karşı karşıya kaldığı da bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu. Ülke genelinde vakaların pik yaptığı dönemlerde sokağa çıkma yasakları, sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları sıklıkla uygulandı.


MASKELER HAYATIMIZIN PARÇASI OLDU 
Genellikle hastanelerde sağlık çalışanlarında gördüğümüz maskeler, adeta hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Gelenek, örf ve adetler adeta rafa kaldırılarak salgın kapsamında devlet yetkilileri tarafından belirlenen kurallar harfiyen uygulandı. Gazetekale olarak geride bıraktığımız iki yıllık can kayıpları, günlük ortalama oluşan Covid-19 vakaları ile salgına karşı önlem amaçlı bulunan aşıların son durumunu derledik.


TEDBİRLERİN BÜYÜK ÖNEMİ OLDU 
Kırıkkale’de salgının ilk görüldüğü günden itibaren bugüne kadar 485 kişi hayatını kaybetti. Bugüne kadar 70 bin 679 kişinin testi pozitif çıkarken, il genelinde toplamda aktif vaka sayısı ise 186 olarak belirlendi. Vakaların seyri hakkında bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, yatan hasta sayısının 9, ağır hasta sayısının ise 4 olduğunu ifade etti. İl genelinde toplamda 440 kişinin izolasyonda olduğunu vurgulayan Ağırtaş, evde izolasyondaki hasta sayısının ise 177 olduğunu dile getirdi. Pnömonili vaka oranının yüzde 2,43 olduğunu söyleyen Ağırtaş, alınan tedbirlerin büyük önem arz ettiğini ifade etti.


TEDBİRİ ASLA ELDEN BIRAKMAYIN 
Salgına karşı tedbirlerin yanı sıra en önemli silahın aşı olduğunu vurgulayan Ağırtaş, bugüne kadar 190 bin 73 kişinin birinci doz aşı yaptırdığını dile getirdi. 177 bin 931 kişinin ikinci doz aşı yaptırdığın vurgulayan Ağırtaş, "Üçüncü doz aşılanan kişi sayısı 98 bin 97. İkinci doz aşı bekleyen kişi sayısı ise 4 bin 10 kişi" dedi. Ağırtaş, salgına karşı tedbirin asla elden bırakılmaması gerektiğine vurgu yaptı.


Haber: Ahmet Gökdemir 

NOT: Haberde yer alan veriler Nisan ayının ikinci haftasına ait verilerdir.
 

İlginizi Çekebilir

"2021 Pandemi Ödülleri" sahiplerini buldu

İlginizi Çekebilir

7 aylık hamile kadın, bebeğini göremeden virüse yenik düştü

İlginizi Çekebilir

Bakan Koca, Kırıkkale’yi örnek gösterdi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

48936

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171