KIRIKKALE
24°
07:36

Öğleye kalan Süre

İlk 6 ay anne sütü çok önemlidir

İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, anne sütünün çocuklar için ne kadar önemli olduğundan bahsetti. Ağırtaş, “Anne sütü ile beslenme bebeğin en doğal hakkı olup, bebeğe annesi tarafından verilebilecek en iyi armağandır” dedi.


2 YIL VEYA DAHA UZUN SÜRE DEVAM EDİLMELİ
Ağırtaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve UNICEF tarafından 1-7 Ağustos tarihleri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de “Dünya Emzirme Haftası” olarak kabul edilmekte ve bu kapsamda çeşitli faaliyetler düzenlenmektedir. Anne sütü ile beslenme bebeğin en doğal hakkı olup, bebeğe annesi tarafından verilebilecek en iyi armağandır. Bebeğin vücut ve ruh sağlığı için en uygun besin annenin kendi sütüdür. Emzirme doğumdan sonra ilk yarım saat içinde başlanmalıdır. Emzirmeye ne kadar erken başlanır ise süt üretimi o kadar verimli ve kaliteli olmaktadır.  Sütün bol ve uzun süre gelebilmesi için sık sık ve bebek her istediğinde emzirilmeli, bebekler ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmeli, 6 aydan sonra ek gıdalara başlanmalı ve emzirmeye 2 yıl veya daha uzun süre devam edilmelidir.

ALTIN BEBEK DOSTU İL KIRIKKALE
Hiçbir yiyecek ve içecek anne sütünden üstün değildir. Anne sütü bebekleri enfeksiyonlara karşı koruduğu gibi, anne sütü ile beslenen bebeklerde alerjik hastalıklar, zatürre, ishal daha az görülmektedir. Ayrıca anne sütü bebeğin ilk aşısı olmakla beraber kolay sindirilir ve Her zaman, her yerde kullanıma hazırdır. 2014 yılı itibari ile ilimiz “Altın Bebek Dostu İl” unvanını kazanmıştır. İlimizde 91 Aile Sağlığı Merkezlerimiz, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi, Kırıkkale Tıp Fakültesi Hastanesi ve Özel Yaşam Hastanesi Bebek Dostu Unvanı almış olup, anne ve anne adaylarına eğitimli personeller tarafından emzirme danışmanlığı yapılmaktadır.

DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLİYOR
 “Müdürlük olarak ilimizde faaliyet gösteren hastaneler, İl ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezleri, Aile hekimliği birimlerinde çalışan tüm sağlık personele güncel bilgiler doğrultusunda Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı konusunda hizmet içi eğitimler verilmektedir. 2022 yılı içerisinde Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi ve Kırıkkale Üniversite Hastanesinde kurulmuş olan Laktasyon Polikliniklerimizde, anne ve anne adaylarına anne sütünün önemi, emzirme teknikleri, emzirmede yaşanan sorunlarla nasıl baş edileceği gibi birçok konu hakkında ücretsiz danışmanlık hizmeti verilmektedir.”

Haber: Ahmet Gökdemir  

İlginizi Çekebilir

İlk 6 ay anne sütü çok önemlidir

Haber Yorumları

Yorum Yaz

21963

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171