KIRIKKALE
21°

Kırıkkale’nin lezzeti Bolu’da tanıtıldı

Türkiye Aşçılar Pastacılar Birliği Kırıkkale İl Temsilciliği, önemli etkinliklere imza atmaya devam ediyor. İl temsilcisi Hüseyin Şipal ve ekibi, 35. Uluslararası Mengen aşçılar festivaline katılım sağladı.


KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRLİDİ
Bolu'nun Mengen ilçesinde 35. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali düzenlendi. Çok sayıda ülkeden ve Kırıkkale’den de katılımın olduğu festivalin açılışı, terminal önünden kortej yürüyüşüyle başladı. Festivale katılan vatandaşlar, bando takımı eşliğinde ilçe merkezinden festival alanına kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından festivalin açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış töreninde, Bolu Gazel Folklor Gençlik ve Spor Kulübü halk oyunu gösterisi sundu.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU
Daha sonra protokol üyeleri stantları gezerek çeşitli yöresel ürünlerin tadına baktı. Vatandaşlara yöresel ikramlıklar ve 50 bin çöp şiş dağıtıldı. Yöresel yemek yarışmasında ise "Kaldırık Dolması" ile Gülçin Gökbaş birinci, "Kara Helva" ile Huri Oran ikinci, "Kedibatmaz" ile Fadime Sema Önal üçüncü oldu. Festival kapsamında düzenlene konserde Mithat Körler ve Ece Seçkin sahne aldı.

KIRIKKALE’NİN COĞRAFİ İŞARETLİ YİYECEKLERİ
Türkiye Aşçılar Pastacılar Birliği Kırıkkale İl Temsilcisi Hüseyin Şipal ve ekibi festivale katılım sağladı. Festivalde, yerli ve yabancı dünyaca ünlü şeflere Kırıkkale’nin coğrafi işaretli yiyecek ve içeceklerinin tanıtımı yapıldı. İl Temsilcisi Şipal, “Kent Gastronomi için yaptığımız tüm etkinliklerde bizleri yalnız bırakmayın her daim destekleyen değerli Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı’ya teşekkür ederiz” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir

Haber Yorumları

Yorum Yaz

60524

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171