KIRIKKALE
25°

Kışlık bot alacaklar dikkat edin!

Kış deyince akla ilk gelen şey olan karlı havalar ve botlardır, herkesin soğuk havalarda ihtiyaç duyduğu ürünler arasında yer almaktadır. Bot tercihi yapılırken de bazı hususlara dikkat edilmelidir.


DİKKATLİ SEÇMEK GEREKİYOR
Kış kombinlerinin en önemli detayı olan parçası botlar, farklı zamanlarda oluşturduğunuz kombinlerinizi tamamlar. Stilinizi yansıtan ve soğuk karlı havaları sorunsuz bir şekilde geçirmenizi sağlayan botları dikkatli seçmeniz gerekiyor. Bu yazımızı okumadan kışlık bot ve çizme alışverişinizi yapmayın. Gelin, kışlık bot seçerken nelere dikkat edilmeli birlikte inceleyelim.

AYAKKABIDA EN ÖNEMLİ UNSUR: RAHATLIK
Kışlık bot alma niyetindeyseniz ve ayağınızın içinde rahat etmesini istiyorsanız beden seçiminde de dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Öncelikle ayak ölçümünün öğleden sonra yapılması gerektiği unutulmamalıdır çünkü akşama doğru ayaklar şişer ve botlar dar gelebilir. Bayan ve erkek kışlık bot modelleri en az bir numara büyük olmalıdır, çünkü kışın sıcak tutması için kalın çoraplar giyeriz ve parmak ucu ile ayakkabının burnu arasında sıcak tutacak bir hava boşluğu olmalıdır. Çocuk kışlık botlar için de durum farklı değildir ancak çocuğunuzun ayak gelişimini desteklemesi için ayakkabının ayağını kavrayabildiğinden emin olun.

KİLİT NOKTA: SICAKLIK
Ayağınızı sıcak tutmasını hususunda ürünün malzemesi büyük önem arz eder. Deri botlar ısıyı iyi tutar, deformasyona uğrasa bile şeklini geri kazanabilir, düşük sıcaklıklara dayanır ve nemi iter. Ayağın yapısına uyum sağladığı ve ayakların terlemesine izin vermediği için çok rahattır. Süet modeller de gayet estetiktir ancak suyu geçirebilir, nemden zarar görebilir ve kirlenmesi durumunda bakımını yapmak deri botlara kıyasla daha zahmetlidir.

SU GEÇİRMEZLİK
Kimse kış aylarında ayağının ıslanmasını istemez. Kar ve yağmur yağışlarının kış aylarında peşinizi bırakmayacağını unutmayın. Su geçirmez kışlık bot modelleri erkek ve kadın fark etmeksizin satın alınacak üründe aranan en kritik beklenti olmaktadır. Kış aylarında yağmur ve eriyen kar sebepli oluşan su birikintileri bu ihtiyacı zorunlu kılar. Ancak yoğun yağış almayan bir iklimde yaşıyorsanız önceliklerinizde bu kriteri bir iki sıra daha alta alabilirsiniz. Çünkü su geçirmezlik teknolojisi ürünün üretim sürecini değiştirdiği ve daha zahmetli kıldığı için fiyat etiketine de yansımaktadır.

KAYMAYAN TABAN
Kışlık bot modelleri için taban kalınlığı en az 1 cm olmalıdır Taban için en iyi malzeme poliüretandır. Soğuk havayı çok iyi tolere eder. Termoplastik tabanlar da kauçuk tabana kıyasla soğuya dayanıklıdır ve kaymaz aynı zamanda üretim maliyeti daha düşüktür ve fiyatı olumlu yönde etkiler. Kauçuk taban daha kaygandır ve dona karşı daha az dayanıklıdır. Tabanın deseni de kabartma olmalıdır, kaygan zemini iyi tutması için bu şarttır. Tabanın üst kısımla birleşme noktasına dikkat edin, kaliteli ayakkabılarda kıvrım veya çatlak olmamalıdır. Tabanın kalınlığı ne kadar kalınsa o kadar sıcaktır.

HAFİFLİK
Kışın attığımız her adım yaza kıyasla daha çok çaba gerektirecektir. Özellikle kar kalınlığının yüksek olduğu yerlerde her adımda ayaklarımız kara saplanacak. Bu durumda ayakkabının hafif olması büyük rol oynayacak. Özellikle kışlık kadın ve çocuk bot modellerinde hafiflik daha çok aranan bir kriterdir. Daha önceki başlıklarda bahsettiğimiz kriterleri göz önünde bulundurunca kışlık ayakkabıların ağır olması kaçınılmazdır. Satın aldığınız ayakkabılarla evin içerisinde prova amaçlı turlayın ve hafif olup olmadığını kontrol edin, sizi yoruyorsa iade edebilirsiniz.

Haber:Süleyman Ok
 

İlginizi Çekebilir

Zorunlu kış lastiği uygulaması başladı: 43 ilin geçiş güzergahında denetimler yapıldı

İlginizi Çekebilir

Bozkırın yaban hayatı korunuyor

İlginizi Çekebilir

Soğuk havalar geri geldi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

98008

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171